Hublets

Hublets zijn uitleenbare tablets die het digitale aanbod van de bibliotheek uitbreiden en tegelijk gevoelig toegankelijker maken.

Utopia is de eerste bibliotheek in België die deze technologie aanbiedt.

Uitlenen kan enkel met de eID of bibkaart. Vanaf dan kan de lener één uur lang gebruik maken van de Hublet. Er zijn vier verschillende, op maat samengestelde, leeftijdsprofielen. Utopia biedt op de Hublets interessante of voor de bibliotheekwerking relevante websites aan.

GoPress staat standaard op het volwassenen-profiel, leners kunnen dus met een Hublet in de bib, of zelfs het UtopiaCafé plaatsnemen en daar online zowat alle nationale kranten en een heleboel tijdschriften raadplegen. Met het volwassenprofiel kan je ook gewoon surfen. Maar ook met de online catalogus kan je nu dus gewoon door de bibliotheek wandelen.

Utopia heeft continu aandacht voor mediawijsheid en werkt actief mee aan het dichten van de digitale kloof. De Hublets passen perfect in deze visie en zijn een nieuwe stap in het digitale aanbod van de bibliotheek. Ze zijn gemakkelijk uit te lenen en eenvoudig in gebruik, zodat de digitale ontsluiting laagdrempelig blijft.