Hoe lid worden?

Lees hier alle info over hoe je lid kan worden en welke lidmaatschappen mogelijk zijn.

Inschrijven doe je zo

Ter plaatse inschrijven

De bibliotheek is voor iedereen vrij en gratis toegankelijk. Om alle bibliotheekdiensten te kunnen gebruiken, moet je lid worden. Dit is gratis. Iedereen kan lid worden.

Inschrijven kan door tijdens de openingsuren te komen naar Utopia of een van de andere filialen (Erembodegem, Herdersem, Nieuwerkerken of Terlinden). Breng je identiteitskaart (eID) of een ander geldig identiteitsbewijs mee. Na inschrijving gebruik je jouw eID als lenerspas.
Kinderen jonger dan twaalf kunnen de KidsID gebruiken. Heb je (nog) geen identiteitskaart? Dan maken we voor jou wel een lidkaart van Utopia. Ook deze is gratis.

Online inschrijven

Wie nieuw is in de bib en lid wil worden kan zich ook online inschrijven, maar kan pas ten volle van onze service genieten nadat zij/hij deze inschrijving nog eens bevestigt in de bibliotheek.

Wie zich nieuw inschrijft, klikt ook eerst op de knop 'Mijn Bibliotheek', kiest daar voor bibliotheek Aalst en volgt het keuzemenu dat in het registratieproces aangeboden wordt. Bij het invullen van de gegevens in het formulier wordt tegelijk met je lidmaatschap een Mijn Bibliotheek-profiel aangemaakt. Je inschrijving wordt pas volledig actief bij je eerstvolgende bezoek aan de bibliotheek. Laat je inschrijving altijd eerst nog eens activeren aan het onthaal.

Met voorlopige identiteitskaarten kan er momenteel ook niet online ingeschreven worden. Ben je in het bezit van zo'n identiteitskaart dan helpen we je graag verder aan de infodesk van de bib.

Reglement

Door inschrijving verklaar je jezelf als bibliotheekgebruiker akkoord met het bibliotheekreglement (na te lezen op de Utopia-website).

 

Adreswijziging? Nieuw e-mailadres?

Ben je verhuisd? Of is je e-mailadres gewijzigd? Laat het ons meteen weten!

Meld je adreswijziging op een van de volgende manieren: