Livre
Néerlandais

Het Groene Boekje : woordenlijst Nederlandse taal

Het Groene Boekje : woordenlijst Nederlandse taal

Succes boek je met het nieuwe Groene Boekje! De officiële spelling in een geactualiseerd, relevant en overzichtelijk boek.

Correct taalgebruik is onmisbaar voor succesvolle communicatie. Dit nieuwe Groene Boekje - de officiële spellinggids van het Nederlands - helpt u om kansen te verzilveren.

Actueel
De 'Woordenlijst Nederlandse Taal' is volledig herzien en geactualise
Titre
Het Groene Boekje : woordenlijst Nederlandse taal
Auteur
Nederlandse Taalunie
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Utrecht: Van Dale, 2015 | Autres éditions
1207 p.
ISBN
9789460772832 (hardback)

Commentaires

Eens in de tien jaar verschijnt er een nieuwe officiële Woordenlijst Nederlandse Taal van de Nederlandse Taalunie, beter bekend als het Groene Boekje. De editie van 2015 bevat weliswaar 50% minder trefwoorden, maar dat zijn er nog altijd circa 52.000, waaronder 10.000 nieuwe. Ook zijn circa 82.000 woordvormen en vervoegingen opgenomen. Niet meer opgenomen zijn incourante woorden die geen spellingprobleem opleveren. De vormgeving is ook aangepast, zo wordt links in de kantlijn het lidwoord aangegeven dat hoort bij het zelfstandig naamwoord dat er rechts van staat. In de leidraad worden de officiële spellingregels uitgelegd, waar overigens sinds 2005 niets aan is veranderd.

À propos de Nederlandse Taalunie

CC BY-SA 4.0 - Image by Jsterckx

L'Union de la langue néerlandaise (ou l'Union linguistique néerlandaise ; en néerlandais : Nederlandse Taalunie) est une institution créée en 1980 pour discuter des questions relatives à la langue néerlandaise entre ses trois membres : les Pays-Bas, la Belgique (la Flandre) et le Suriname. Un important projet de l'Union a été la modification de l'orthographe néerlandaise en 1995.

L'Union de la langue néerlandaise

L'Union de la langue néerlandaise est créée après la signature, en 1980, par le gouvernement des Pays-Bas et de la Belgique du traité d'union linguistique pour une politique commune dans le domaine de la langue, de l'enseignement en néerlandais ainsi que de la culture liée à la langue. Depuis le En lire plus sur Wikipedia