Bande dessinée
Néerlandais

De droom van Sarah

Giovanni Di Gregorio (scénariste), Alessandro Barbucci (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus, 12-14 ans et plus
Genre:
De zussen Sarah, Cassiopeia en Lucille willen hun moeder verrassen voor moederdag. Maar dan vinden ze op zolder een geheimzinnige foto. Wat heeft hun moeder altijd verborgen gehouden? Ballonstrip. Vanaf ca. 9 jaar.
Titre
De droom van Sarah / scenario Di Gregorio ; tekeningen en inkleuring Barbucci
Scénariste
Giovanni Di Gregorio
Dessinateur
Alessandro Barbucci
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Le rêve de Sarah
Éditeur
[Marcinelle]: Dupuis, 2020
71 p. : ill.
ISBN
9789031438174 (paperback)

Commentaires

Drie zusjes wonen samen met hun moeder in een groot en sfeervol huis. Hun vader is niet in beeld en ze weten zeer weinig over het verleden van hun moeder. Als Sara steeds droomt over kwallen en een oude boom, lijkt haar moeder hier erg van te schrikken. Als de meiden dan ook nog vragen hebben over 'vroeger', rent hun moeder naar de supermarkt om melk te halen. Nieuwsgierig geworden gaan de meiden naar zolder om naar het verleden van hun moeder te speuren. Eerste deel van de stripserie in manga-stijl 'De zusjes van Duizendblad'. Alessandro Barbucci (bekend van de series 'Ekhò' en 'Sky doll') creëert samen met scenarioschrijver Di Gregorio in dit eerste deel een dromerige en sprookjesachtige wereld. Er is een goede verhaallijn met veel aandacht voor kleine gebeurtenissen die de sfeer versterken. Niet alle lijntjes worden in dit eerste deel afgewikkeld en vragen om een tweede deel. Deze fraaie strip met zijn zorgvuldig ingekleurde plaatjes zal zeker tot de verbeelding spreken van meiden …Lire la suite

À propos de Giovanni Di Gregorio

Giovanni Di Gregorio (né en 1973 à Palerme) est un scénariste de bande dessinée italien.

Docteur en chimie et diplômé en coopération internationale, Di Gregorio se lance dans l'écriture de bande dessinée à trente ans après plusieurs années passées à travailler dans la science puis sur divers champs de conflit. Embauché par Sergio Bonelli Editore, le principal éditeur de bande dessinée grand public italien, il y rédige plusieurs dizaines d'épisodes de Dampyr (it) et Dylan Dog, tout en collaborant à d'autres publications et en réalisant quelques projets plus personnels, comme 'Brancaccio, chronique d'une mafia ordinaire.

Publications en français