Strip
Nederlands

Century Club

Xavier Dorison (scenarist), Fabien Nury (scenarist), Rossi (illustrator)
De Verenigde Staten, augustus 1901. Ze zijn met z'n vieren. Vier mannen die niets gemeen hebben. Afzonderlijk zijn ze gevaarlijk. Samen zijn ze oncontroleerbaar. En toch moeten ze een team vormen. Van het Witte Huis tot de achterbuurten van New York, zitten ze achter een occulte groep van samenzweerders aan, die het evenwicht van de westerse wereld in gevaar brengt. De elite wankelt. Het volk m
Titel
Century Club
Scenarist
Xavier Dorison Fabien Nury
Illustrator
Rossi
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Century Club
Uitgever
Brussel: Dargaud Benelux, 2005
56 p. : ill.
ISBN
90-6793-761-4

Over Xavier Dorison

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Ji-Elle

Xavier Dorison, (Parijs, 8 oktober 1972) is een Frans schrijver van stripverhalen en filmscenario's.

Biografie

Xavier volgde na de middelbare school een commerciële opleiding. In 1997 debuteerde hij als tekstschrijver met de serie Het derde Testament, dat meteen succesvol was. Daarna volgde in 2000 de Profeet voor tekenaar Mathieu Lauffray, gevolgd door Heiligdom voor tekenaar Christophe Bec en W.E.S.T. voor Christian Rossi, met als co-scenarist Nury.

In 2006 schreef hij het scenario voor de film Les Brigades du Tigre. In 2007 begon hij een nieuwe stripreeks, Long John Silver, met Mathieu Lauffray als tekenaar en coscenarist.

Sinds 2009 doceert hij ook het schrijven van scripts aan de Émile Cohl School in Lyon en fungeert als scriptdoctor bij een groot aantal films.

In augustus 2014 werd bekend dat hij de scenario's van Thorgal ging overnemen van scenari…Lees verder op Wikipedia

Suggesties