Boek
Nederlands

Bang voor de wolf

Véronique Caplain (auteur), Grégoire Mabire (illustrator)
+1
Bang voor de wolf
×
Bang voor de wolf Bang voor de wolf
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Papa geit leest een lekker griezelig verhaaltje voor aan zijn kinderen, over een wolf. Tijdens het voorlezen horen ze vreemde enge geluiden, precies zoals in het verhaal. Maar er woont geen wolf in hun bos, toch? Prentenboek met expressieve kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Voorlezen, Bang zijn
Titel
Bang voor de wolf
Auteur
Véronique Caplain
Illustrator
Grégoire Mabire
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Quand on parle du loup
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2016
[28] p. : ill.
ISBN
9789044826623 (hardback)

Besprekingen

Oscar en Violet vragen of papa geit een verhaaltje wil voorlezen. De kleintjes hebben een lekker griezelig boekje gevonden over een wolf want: 'Wij zijn graag bang'. Tijdens het voorlezen horen zij vreemde geluiden. Beide geitjes bibberen van schrik, maar papa stelt ze gerust. Er woont geen wolf in hun bos… toch? Prachtig, groot prentenboek over de kracht van de verbeelding. De geluiden in het verhaal - veroorzaakt door de sluwe wolf - ervaren papa en de kinderen geit ook in het echt. Papa gaat op zoek naar de oorzaak en vindt telkens een logische reden, bv. een klapperend raam of de postbode, maar langzamerhand stijgt de spanning ook hem naar het hoofd. Verhaal en werkelijkheid zijn vervlochten tot een spannend, herkenbaar en grappig geheel. De karakteristieke schilderingen die in grootte variëren van een dubbelpagina tot twee per bladzijde, zullen ieders hart veroveren. Houding, actie, emotie en sfeer zijn door de rake schetsen en kleurstelling goed getroffen. De tekst is onder, bov…Lees verder

Bang voor de wolf

Nadat papa geit allerlei klusjes in het huis gedaan heeft, is het tijd voor een verhaaltje. Zijn kleintjes hebben wel een heel spannend boek gekozen. Een boek over een wolf. Zou dit niet te eng zijn? Maar de geitjes zijn graag bang! Dus begint papa voor te lezen. Tot ze een vreemd geluid horen! Wat was dat? De wolf? Maar in dit bos woont toch geen wolf? Of wel?

De geluiden uit het voorleesverhaal zijn telkens ook te horen in de omgeving van de geitjes zelf. Dat maakt het spannend want telkens moet de bron van het geluid opgespoord worden. De geitjes denken dat het verhaal uit het boek zich in werkelijkheid herhaalt, met een wolf op het dak en een brand incluis. En papa geit maar beweren: Dit is een verhaaltje, meer niet. Tot hij zelf naar buiten holt om de was uit de regen te halen en (de schaduw van) een wolf ziet! 

Een prentenboek over de kracht van verhalen en van je verbeelding en hoe die met jou op de loop kan gaan. De gelaatsuitdrukkingen van de geitjes …Lees verder