Dvd
Engels

South Park. The complete twenty-third season

Trey Parker (scenarist), Matt Stone (scenarist)
Tien bovennatuurlijke, buitengewone en krankzinnige avonturen van de bewoners van South Park.
Titel
South Park. The complete twenty-third season / created by Trey Parker and Matt Stone
Scenarist
Trey Parker Matt Stone 1971-
Taal
Engels
Uitgever
Paramount, © 2020
2 dvd-video's
Speelduur
ca. 3 uur en 34 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Duits Ondertiteling: Nederlands, Duits, Engels voor slechthorenden
EAN
5053083219901

Besprekingen

Seizoen 23 (2019) van de Amerikaanse animatieserie South Park, een creatie van Trey Parker en Matt Stone. Hoofdpersonen zijn vier ongeveer negenjarige schooljongens genaamd Kyle, Stan, Cartman en Kenny in het fictieve bergdorpje South Park, Colorado. De serie loopt vanaf 1997 en kenmerkt zich door een simpele animatiestijl en het gebruik van subversieve, taboedoorbrekende en politiek incorrecte humor. Dit seizoen bevat de 300ste aflevering, ‘Shots!!!”. Een deel van de tien afleveringen draait om de wietkwekerij van Randy Marsh, de vader van Stan. Andere afleveringen gaan over zaken als antivaccinatie, de invloed van China, de angst voor microben, veganisme en de geest van kerstmis. Voor jongeren en volwassenen.

Over Trey Parker

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Angela George

Randolph Severn (Trey) Parker III (Conifer, Colorado, 19 oktober 1969) is een Amerikaans animatiefilmmaker, scenarioschrijver, filmregisseur, producent, acteur en componist. Trey Parker is, samen met zijn compagnon Matt Stone, vooral bekend als een van de bedenkers van de animatieserie South Park.

Biografie

Trey Parker is de zoon van Randy en Sharon Parker. Hij heeft een oudere zus, genaamd Shelley. Hij studeerde eerst aan Berklee College of Music in Boston, en later muziek aan de Universiteit van Colorado te Boulder. Hier ontmoette hij Matt Stone en samen begonnen ze met het maken van filmpjes. Hun eerste lange speelfilm is Alferd Packer: The Musical, een musical gebaseerd op het leven van Alferd Packer, een mijnwerker uit Californië die de eerste Amerikaan werd die werd veroordeeld voor kannibalisme. Omdat Parker meer bezig was met het werken aan deze film dan aan zijn studie, en daardoor regelmatig colleges miste,…Lees verder op Wikipedia