Dvd
Engels

South Park. The complete eighteenth season

Trey Parker (scenarist), Matt Stone (scenarist), Jamie Dunlap (componist)
Tien bovennatuurlijke, buitengewone en krankzinnige avonturen van de bewoners van South Park. Vanaf ca. 14 jaar.
Extra onderwerp
Televisieseries en -films
Titel
South Park. The complete eighteenth season / created by Trey Parker and Matt Stone
Scenarist
Trey Parker Matt Stone 1971-
Componist
Jamie Dunlap
Taal
Engels
Uitgever
Paramount Pictures, 2015
2 dvd-video's
Speelduur
ca. 214 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Duits Ondertiteling: Nederlands, Engels, Duits
EAN
5053083045739

Besprekingen

Achttiende seizoen van de Amerikaanse animatieserie South Park, een creatie van Trey Parker en Matt Stone. Hoofdpersonen zijn vier ongeveer achtjarige schooljongens genaamd Kyle, Stan, Cartman en Kenny in het fictieve bergdorpje South Park, Colorado. De serie loopt vanaf 1997 en kenmerkt zich door een simpele animatiestijl en het gebruik van subversieve, taboedoorbrekende en politiek incorrecte humor. Uitgezonden op MTV en Comedy Central. De dvd-set bevat de 10 afleveringen van seizoen 18 (2014), met als extra commentaar van de makers en verwijderde scènes. Cartman, Kenny, Stan en Kyle verdwalen dit seizoen in een virtuele wereld, ontdekken een andere wereld met Cock Magic en komen achter de schokkende waarheid van een popster. De serie won verschillende prijzen waaronder vele seizoenen lang de Prime Time Emmy Award voor Outstanding animated program en de Teen Choice Awards voor Animated show. Voor jongeren en voor volwassenen.

Over Trey Parker

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Angela George

Randolph Severn (Trey) Parker III (Conifer, Colorado, 19 oktober 1969) is een Amerikaans animatiefilmmaker, scenarioschrijver, filmregisseur, producent, acteur en componist. Trey Parker is, samen met zijn compagnon Matt Stone, vooral bekend als een van de bedenkers van de animatieserie South Park.

Biografie

Trey Parker is de zoon van Randy en Sharon Parker. Hij heeft een oudere zus, genaamd Shelley. Hij studeerde eerst aan Berklee College of Music in Boston, en later muziek aan de Universiteit van Colorado te Boulder. Hier ontmoette hij Matt Stone en samen begonnen ze met het maken van filmpjes. Hun eerste lange speelfilm is Alferd Packer: The Musical, een musical gebaseerd op het leven van Alferd Packer, een mijnwerker uit Californië die de eerste Amerikaan werd die werd veroordeeld voor kannibalisme. Omdat Parker meer bezig was met het werken aan deze film dan aan zijn studie, en daardoor regelmatig colleges miste,…Lees verder op Wikipedia