Boek
Nederlands

Verstoppertje

Tove Jansson (auteur)

Verstoppertje

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Moem gaat op zoek naar Kleine Mie. Vierkant prentenboek met paginagrote kleurenillustraties, en flappen. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Onderwerp
Verstoppertje
Titel
Verstoppertje
Auteur
Tove Jansson
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Moomin's lift-the-flap hide and seek
Editie
1
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2010
[23] p. : ill.
Aantekening
Met grote flappen voor kleine handjes
ISBN
9789044812879 (hardback)

Besprekingen

Al weer meer dan 65 jaar geleden ontwikkelde Tove Jansson de Moeminfiguurtjes en nog steeds spreken de verhalen kinderen erg aan. Het is dan ook leuk dat na al die tijd deze figuurtjes nog steeds verwerkt worden in kinderboeken. Het nieuwste boekje over deze gezellige familie heet Verstoppertje, bedoeld voor de allerkleinste Moeminfans.

Dit prentenboekje bevat niet alleen een herkenbaar verhaal voor peuters en kleuters, maar is daarnaast ook nog interactief. Elke tweede pagina bevat een grote flap waarachter kinderen kunnen zien wie zich daar verstopt heeft. Want daar draait het hele boekje namelijk om: verstoppertje spelen.

De eerste pagina introduceert Moem en Kleine Mie die samen gezellig een spelletje gaan spelen. In de loop van het boekje blijkt dat Kleine Mie zich wel heel goed verstopt heeft. Moem kijkt overal en komt verschillende vriendjes tegen zoals Snuisterik, Hemuul, Bisamrat en Troela. Als Moem bijna overal buiten heeft gezocht, gaat hij maar naar hu…Lees verder
Verstoppertje spelen en kiekeboe-spelletjes zijn altijd leuk voor jonge kinderen. Het fantasiefiguur Moem is op zoek naar Kleine Mie. Op elke dubbele pagina zit een figuur uit een van de Moemin-verhalen achter een flap verstopt. Vierkant prentenboek met kleurrijke illustraties. De witte lijntekening van Moem steekt goed af tegen een steeds wisselende gekleurde achtergrond. De flap is steeds anders van vorm. In een zwart sierlijk lettertype dat op handgeschreven letters lijkt, staat de vraag die Moem zich stelt: 'Zou Kleine Mie zich onder de parasol verstopt hebben?' Een goed verzorgde gebonden uitgave over een tijdloos trolachtig wezentje, dat tal van mogelijkheden biedt: tellen, kleuren benoemen en herkennen van voorwerpen en situaties uit het dagelijkse leven van een fantasiewezen. Vanaf ca. 2 jaar.

Over Tove Jansson

Tove Marika Jansson (Helsinki, 9 augustus 1914 – aldaar, 27 juni 2001 spreek uit Toewe Jansson) was een Zweedstalige Finse auteur, kunstschilder en illustrator van onder andere kinderboeken en stripverhalen. Ze is de auteur van de series boeken en stripverhalen over Moem. Een groot deel van haar werken is vanaf de jaren 70 door Cora Polet (pseudoniem van C.W. Appel) in het Nederlands vertaald. In 2007 begon de Belgische uitgeverij Clavis opnieuw met de reeks, in een nieuwe vertaling van Maaike Lahaise.

Samen met Astrid Lindgren en Lennart Hellsing wordt Tove Jansson beschouwd als een van de zogenaamde ‘giganten’ van de Zweedstalige kinderliteratuur, die de leefwereld en de fantasie van het kind centraal plaatsten.

Tove Jansonn overleed op 27 juni 2001 aan kanker. Ze is gecremeerd op de begraafplaats Hietaniemi in Helsinki.

Werk in Nederlandse vertaling

Lees verder op Wikipedia