Boek
Nederlands

Het orakel Yoda

Tom Angleberger (auteur), Aimée Warmerdam (vertaler)
+1
Het orakel Yoda
×
Het orakel Yoda Het orakel Yoda
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Dennis vouwt een origamivingerpop in de vorm van de Jedi-meester uit Star Wars. Hij vraagt zijn klasgenoten met de pop te praten. Die geeft in vreemde zinnen oplossingen voor allerlei problemen. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Schoolleven
Titel
Het orakel Yoda
Auteur
Tom Angleberger
Vertaler
Aimée Warmerdam
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The strange case of origami Yoda
Uitgever
Utrecht: De Fontein, 2013
149 p. : ill.
ISBN
9789026134104 (hardback)

Besprekingen

Dennis zit in groep acht en wordt gepest. Volgens zijn klasgenoten is hij een 'ontzettende sukkel'. Op een dag vouwt hij een origami-vingerpop naar model van Jedi-meester Yoda uit de beroemde Star Wars-films van George Lucas. Hij vraagt klasgenoten met de pop te praten. Die geeft via Dennis, in verhaspelde zinnen op typische Yoda-wijze, wijsgerige oplossingen voor levensvragen van klasgenoten. Het kan gaan over de toekomst, kleding, softbal of verliefdheid. Dennis maakt dus helemaal niet de indruk dom te zijn. Klasgenoot Tommy vraagt zich af of die pop echt is of een papieren prul en schrijft een dossier over zijn ervaringen. Veel klasgenoten leveren daaraan bijdragen, in de vorm van teksten, tekeningen en foto's. Vriend Harold gelooft niks van het verhaal en schrijft er steeds cynisch commentaar bij. Vriend Erik houdt niet van schrijven en dicteert zijn meningen voor Tommy; wel maakt hij illustraties en ook veel vlekken en kreukels in het schrift. Dat alles maakt het verhaal en de la…Lees verder

Het orakel Yoda

Dennis, de loser van de klas, weet met zijn origami-vingerpop de aandacht te trekken van al zijn klasgenoten. Wanneer hij zijn Origami Yoda boven haalt gebeurt er iets geks. De nogal saaie Dennis transformeert dan in een intelligente knaap die erin slaagt moeilijke problemen op te lossen. Of is het Origami Yoda, de papieren vingerpop, die deze wijsheid in pacht heeft?
Bestaat deze Origami Yoda echt? Dat is de vraag die Tommy bezig houdt. Tommy twijfelt aan de echtheid van Origami Yoda. Toch heeft hij hem, onder lichte dwang van andere klasgenoten, een zeer persoonlijke vraag gesteld. En daarom is het van belang te achterhalen of hij Origami Yoda moet geloven. Tommy besluit om op onderzoek te gaan en bundelt alle verhalen van klasgenoten die de hulp van Origami Yoda gehad hebben, in dit boek. Zal het hem helpen een beslissing te nemen? Zal hij de raad van Origami Yoda opvolgen of niet?
Dit boek is echt op maat van de jonge lezer geschreven. Het taalgebruik, het thema, de hu…Lees verder