Boek
Nederlands

Het boomhuis in het bos

TJ Klune (auteur), Anneke Bok (vertaler)
+1
Het boomhuis in het bos
×
Het boomhuis in het bos Het boomhuis in het bos
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
De drie robots Giovanni, Ratched en Rambo vormen samen met Victor, een mens, een gezin. Ze leven verborgen en veilig in het bos. Dan komt er een duister geheim van Giovanni naar boven en moet het gezin bepalen hoe ver ze gaan om degene van wie ze houden te beschermen.
Titel
Het boomhuis in het bos
Auteur
TJ Klune
Vertaler
Anneke Bok
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
In the lives of puppets
Uitgever
Amsterdam: Volt, 2023
448 p.
ISBN
9789021482989 (hardback)
Andere talen:

Besprekingen

Een science fiction-boek geïnspireerd op Carlo Collodi’s ‘Pinokkio’, over een toekomst waarin robots en mensen samenleven en onvoorwaardelijke liefde. In een klein huis in de boomtoppen wonen drie robots: de vaderlijke androïde Giovanni Lawson, de prettig sadistische verpleegmachine Ratched en de kleine Rambo. Victor Lawson, een mens, woont er ook. Ze vormen samen een gezin en leven er verborgen en veilig. Op een dag repareren ze een onbekende androïde, Hap, en ontdekken ze een duister verleden waarin Hap en een van de robots, Gio, op mensen jaagden. Wanneer Hap per ongeluk robots uit Gio's verleden informeert over hun verblijfplaats, wordt Gio gevangen genomen en teruggebracht naar zijn oude laboratorium. Victor en de rest van het gezin gaan op reis om Gio te redden, terwijl Victor worstelt met tegenstrijdige gevoelens van verraad en genegenheid voor Hap. In vriendelijke en spannend geschreven. TJ Klune (Roseburg, 1982) is een Amerikaanse schrijver. Hij schreef meerdere boeken. Zijn …Lees verder

Over TJ Klune

Travis John Klune (Roseburg, 20 mei 1982) is een Amerikaanse fantasyauteur. Zijn roman Het weeshuis in de azuurblauwe zee is een bestseller van de New York Times en won in 2021 een Mythopoeic Award.

Carrière

Klunes boeken worden gekenmerkt door de aanwezigheid van lhbt-personages. In het Nederlandse taalgebied is hij bekend geworden met zijn boek Het weeshuis in de azuurblauwe zee. Het boek werd vooral onder jongeren populair, nadat het viraal ging op TikTok.

Privéleven

Klune is geboren en getogen in Roseburg, Oregon. Toen Klune zestien jaar was, verhuisde het gezin naar Tucson, Arizona.

Klunes verloofde, collega-schrijver Eric Arvin, is overleden in 2016.

Onderscheidingen

Bibliografie

De volgende van Klun…Lees verder op Wikipedia