Boek
Nederlands

Van wie zijn die billen?

+1
Van wie zijn die billen?
×
Van wie zijn die billen? Van wie zijn die billen?

Van wie zijn die billen?

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Raad van welk dier de billen zijn. Onder het flapje wordt ook iets verteld over het dier. Met paginagrote kleurenfoto's. Vanaf ca. 5 jaar.
Onderwerp
Dieren
Extra onderwerp
Dieren (jeugd), dieren
Titel
Van wie zijn die billen?
Auteur
Stéphane Frattini
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Montre tes fesses!
Editie
1
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2010
[20] p. : ill.
ISBN
9789025746889 (hardback)

Besprekingen

Een heel leuk fotoboek, ideaal voor kleuters die van dieren houden. De nadruk ligt op de billen van de dieren. Welk dier heeft een zwartgestreept achterwerk? Wie draagt er een waaier van veren op zijn achterste? Waarvoor dient de witte vlek op de billen van de damherten? Brede en smalle achterwerken, met veren of een pantser. Ze zien er allemaal anders uit, dus aan de lezers om ze te herkennen. Het uitgangspunt om eerst de billen te tonen, maakt het boek origineel en zal ongetwijfeld voor heel wat plezier zorgen.
Op de stevige, paginagrote flappen zie je het uitvergrote achterste van een dier. Het kind moet raden welk dier er achter die bilpartij verborgen zit. Wanneer je de flap wegklapt, krijg je het dier in zijn volledigheid te zien, met daarnaast nog een heleboel wetenswaardigheden over de eigenaar van dat achterste. Zo kom je te weten waarom een schildpad wel eens huilt, hoe een mannelijke kalkoen indruk probeert te maken op een vrouwtje, hoe een pinguïn erin slaagt om staan…Lees verder
In dit vierkante boek met zacht, dik omslag komen billen en achterkanten van dieren paginagroot voorbij. Als je de flap (met billen) opent wordt de eigenaar van de billen zichtbaar. Op de rechterkant staat een prachtige foto van het dier; op de linkerkant (achterkant flap) staat informatie over het dier. Deze informatie is zeer divers: soms iets over de huid, bij een ander iets over de staart en dan weer iets over de uitstraling op vriend en/of vijand. De tekst is op stevig, glanzend papier gedrukt; in een kleurige, speelse lay-out, in afwisselend grote en kleine letters, waardoor de belangrijkste woorden er uitspringen. Het boek eindigt met een dubbele pagina met billen; nu met vier flapjes per pagina en zonder verdere informatie. Van dezelfde auteur, in dezelfde vorm, verscheen 'Van wie zijn die ogen?'*. Aanrader voor thuis en de jongste groepen van de basisschool. Om vaak in te kijken, om in te 'lezen', om van te leren en om veel plezier aan te beleven. Want wie wil, op die leeftij…Lees verder

Van wie zijn die billen?

Dit is een fotoboek vol dierenbillen. Ze herkennen lijkt me nog moeilijker dan de dierenogen, verschenen in dezelfde reeks. Het concept is hetzelfde als bij de ogen. Elke bladzijde toont een flapje met de foto van een achterwerk. Draai het om en je ziet het hele dier. Je krijgt ook informatie, deze keer niet beperkt tot de billen, want daar is niet altijd evenveel over te vertellen. Qua informatief gehalte zijn de billen van de okapi en de kalkoen het interessants. Bij de andere dieren wordt meer informatie over het hele dier gegeven. Ook dit boek eindigt met acht flapjes van nog andere dierenbillen.