Boek
Nederlands

Van wie is dat kleintje?

+1
Van wie is dat kleintje?
×
Van wie is dat kleintje? Van wie is dat kleintje?

Van wie is dat kleintje?

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Raad van welk dier het jong is. Onder het flapje wordt ook iets verteld over de dieren, zoals de krokodil, de eend en de lynx. Met paginagrote kleurenfoto's. Vanaf ca. 5 jaar.
Onderwerp
Dieren
Extra onderwerp
MAKKIES
Titel
Van wie is dat kleintje?
Auteur
Stéphane Frattini
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Petit, petit, petit
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2010
[20] p. : ill.
ISBN
9789025748692 (hardback)

Besprekingen

Zestien bekende en minder bekende jonge dieren zijn te zien op één grote fotoflap per pagina. Onder de flappen staan die jongen met een ouder afgebeeld of enkel het volwassen exemplaar van het dier voor op de flap. Daarbij zijn ook allerlei wetenswaardigheden opgenomen in een speels, groot en vetgedrukt lettertype. Van de krokodil lezen we dat de moeder haar kleintjes in haar bek vervoerd en dat de wildzwijnbig na drie maanden zijn eerste modderbad neemt. De keuze van de dieren is willekeurig en loopt uiteen van vlinder tot lynx. Achterin is een dubbele pagina met acht kleine flapjes met jonge dieren. Kinderen kunnen raden van welk dier het jong is. Fraai verzorgd, informatief fotoprentenboek met gewatteerd omslag, met daarop een foto van een jonge pinguïn, verstopt onder een van zijn ouders. Het boek geeft goede, beknopte informatie over de dieren en hun jongen. De flappen zijn stevig, maar blijven enigszins kwetsbaar. Onlangs verscheen in dezelfde opzet 'Van wie is die poep?'*. Vana…Lees verder

Van wie is dat kleintje?

Gottmer publiceerde in deze reeks al andere titels: 'Van wie zijn die billen?', 'Van wie zijn die ogen?', 'Van wie is dat huis?', 'Van wie zijn die poten?' en 'Van wie is die poep?'
In dit boek 'Van wie is dat kleintje?' moet je raden van welk dier dit de baby is. Je ziet op elke pagina een babydier. Achter de flap ontdek je dan de moeder en krijg je wat specifieke kenmerken van het dier en zijn habitat.
Het zeehondje bijvoorbeeld is een wit knuffeltje met grote donkere ogen. Zijn moeder geeft het kusjes en melk, maar na vijftien dagen gaat ze er al vandoor en moet de baby alleen verder. De doorschijnende larven van de paling krioelen in de riviermonding. Vanuit de zoute Sargassozee, bij Amerika, zijn ze helemaal naar Europa gedreven! Daar zwemmen ze stroomopwaarts het land in, om in het slib en het zoete water van rivieren en meren hun volwassen leven door te brengen.
De laatste twee pagina's hebben acht flapjes met de foto's van nog andere babydieren, met eronder d…Lees verder