Boek
Nederlands

Een tip van de sluier

Simon De Waal (auteur), A.C. Baantjer (auteur)
Wanneer een vastgoedhandelaar met de dood wordt bedreigd, blijkt hij zelf ook een en ander te verzwijgen.
Titel
Een tip van de sluier
Auteur
Simon De Waal A.C. Baantjer
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Lebowski, 2017
174 p.
Verschijningsdatum
14-09-2017
ISBN
9789048843282 (paperback)

Besprekingen

Een tip van de sluier is het negende deel in de serie ‘De Waal & Baantjer’ maar is in feite enkel geschreven door Simon de Waal. De Waal en Appie Baantjer waren niet enkel collega-politierechercheurs maar vormden sinds 2008 ook een schrijversduo, naast het feit dat ze beste vrienden waren. Toen Baantjer op 29 augustus 2010 overleed besloot De Waal de reeks voort te zetten onder de naam ‘De Waal & Baantjer’, bij wijze van eerbetoon als het ware. Appies deel aan royalty’s wordt trouwens geschonken aan het Prins Bernhard Cultuurfonds.
Voor ideeën en plots konden beide auteurs putten uit hun dagelijkse praktijk, hetgeen twee maal per jaar zorgt voor een nieuwe titel in de reeks. Een tip van de sluier begint op een vrij opgewekte toon. De twee Amsterdamse rechercheurs Van Opperdoes en Jacob zijn gedurende twee dagen en nachten op zoek geweest naar een vermiste Amerikaanse jongen. Uiteindelijk vinden ze hem op de zolder van een illegaal hotel terwijl hij stoned is en trip…Lees verder
Een vastgoedhandelaar wordt met de dood bedreigd, maar hij verzwijgt zelf ook het een en ander. Het gaat hier om een echte politieroman: veel speurwerk, logisch nadenken en losse eindjes aan elkaar knopen. Een geloofwaardige voortzetting van de Baantjerromans met politie-inspecteur De Cock. In dit boek zijn het de oudere rechercheur Van Opperdoes en zijn jongere collega Jacob die de zaak moeten oplossen. Ze worden geholpen door een collega die met moderne technieken foto’s kan bewerken en telefoontjes traceren. Maar eigenlijk blijft het ouderwets speurwerk. Deel uit de serie ‘De Waal en Baantjer’ waarbij Simon de Waal nieuwe verhalen schrijft over een Amsterdams politiebureau waar een oude en een jongere rechercheur een succesvol duo vormen. Andere steeds terugkomende figuren zijn de commissaris die liever politiewerk verricht dan achter zijn bureau zit en verschillende Amsterdamse cafébazen. Voor liefhebbers van het gewone, realistische politiewerk. Normale druk.

Suggesties