Grote letter
Nederlands

Cathy's dilemma

Sandra Berg (auteur)
Vijftien jaar nadat ze van huis is weggelopen, krijgt een jonge vrouw een brief van haar dominante vader: hij is ernstig ziek en roept haar bij zich.
Titel
Cathy's dilemma
Auteur
Sandra Berg
Taal
Nederlands
Uitgever
Deventer: Uitgeverij GLB, © 2020 | Andere uitgaves
335 p.
ISBN
9789036437554 (hardback)

Besprekingen

Cathy Schols loopt van huis weg wanneer ze vijftien is. In de jaren erna lukt het haar een eigen leven op te bouwen. Dan krijgt ze een brief van haar dominante vader. Hij is ernstig ziek en roept haar bij zich. Cathy gaat en wordt geconfronteerd met een verleden dat ze dertien jaar weggeduwd heeft. In tegenstelling tot haar vader wil Cathy oud zeer uit de weg ruimen, haar vader wil enkel zijn uitvaart regelen. De ontmoeting met haar verleden verandert haar leven. Ze staat voor een dilemma, de uitkomst is enigszins voorspelbaar. Een verhaal met veel dialogen en een goede sfeertekening. De lezer voelt de koude eenzaamheid van de hoofdpersoon, haar angst om de confrontatie aan te gaan met wat jaren terug is gebeurd, maar ook de warmte waarmee Cathy door dorpsgenoten wordt ontvangen. Het boek verschijnt in de nieuwe serie ‘Sterke vrouwen romans’ van uitgeverij Westfriesland. Naast boeken met vrouwen in de hoofdrol heeft de schrijfster (geb.1960, sinds twee jaar wonend in Zweden) ook thril…Lees verder

Over Sandra Berg

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Sjaakiejj

Alexandra van Bergen (Roermond, 15 oktober 1960), beter bekend als Sandra Berg, is een Nederlandse schrijfster. Ze schreef meer dan tweehonderd romans voor de Favorietreeks.

Haar eerste boek, De Nacht van de Wolf, verscheen in 2002 bij uitgeverij Ellessy. Het is een thriller die zich afspeelt in het Nederlandse Peelgebied. Haar meer recente boeken zijn voornamelijk romans.

Biografie

Sandra Berg werd in 1960 geboren. Haar vader kwam om bij een auto-ongeluk waardoor moeder met drie kinderen achterbleef. Berg kwam te wonen in het Limburgse dorpje Horn en ontwikkelde daar een passie voor paarden. Ze trouwde voor het eerst toen zij 20 jaar oud was. Kort na haar huwelijk begon ze te studeren, maar ze maakte haar studie nooit af. Ze hertrouwde toen ze 24 was en kreeg twee kinderen met haar echtgenoot. In 2003 trouwde ze voor de derde keer. Ze woont in Zweden.

Bibliografie

Lees verder op Wikipedia