Boek
Nederlands

Salami

Rudy Soetewey (auteur)
Een laborante ontdekt een perfect werkend waarheidsserum en verbergt haar uitvinding voor haar malafide werkgevers in de slagerij van haar vader die het product onwetend verwerkt in een salami, maar dan staan de maffia, de CIA, de Russen en MI5 voor hun deur.
Titel
Salami
Auteur
Rudy Soetewey
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Uitgeverij Vrijdag, © 2018
325 p.
ISBN
9789460017070 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

De jonge laborante Sara ontdekt heel toevallig een perfect werkend waarheidsserum en verbergt haar uitvinding voor haar malafide werkgevers in de slagerij van haar vader die het product onwetend verwerkt in een salami. Sara wordt bedreigd en zoekt hulp bij de onervaren privédetective Bart Colenbunders. Hoe het mogelijk is weet niemand, maar binnen de kortste keren staan ook de maffia, de CIA, de Russen en MI5 voor hun deur. Zij willen natuurlijk niet dat hun product in verkeerde handen valt maar komen terecht in een heel absurd kat-en-muisspelletje op leven en dood. Zelfs binnen het koppel zijn er serieuze spanningen. De Vlaamse auteur (1955), winnaar van zowel de Hercule Poirotprijs als de Diamanten Kogel, begeeft zich hier op het ultradunne koord tussen spanning en humor maar is geslaagd met grote onderscheiding. Het is een hilarisch verhaal geworden met doldwaze avonturen die alleen maar uit een super creatieve geest kunnen komen. Het ligt er dikwijls wat dik bovenop maar juist omd…Lees verder

Over Rudy Soetewey

Rudy Soetewey (Wilrijk, 10 mei 1955) is een Vlaamse schrijver.

Biografie

Rudy Soetewey woont al jaren in Edegem. Hij is in 1976 afgestuurd als regent aardrijkskunde-wetenschappen aan de rijksnormaalschool van Lier en werkt al meer dan 20 jaar in het gemeenschapsonderwijs. Zijn eerste boek (Bedrieglijke eenvoud) werd in 1992 uitgegeven. In 2007 schreef hij ook een toneelstuk. Zijn boeken werden o.a. bij de uitgeverijen Manteau, Meulenhoff en Kramat gepubliceerd, zijn toneelstukken bij Toneelfonds J. Janssens. Daarnaast is hij ook druk met muziek (Antwerpse, humoristische folkrock). Hij schreef al vele liedjes waar hij echter geen commerciële bedoelingen mee heeft.

Prijzen en nominaties

  • Inbraak (2001) werd genomineerd voor de Hercule Poirotprijs 2001, de Schaduwprijs 2002, en De Gouden strop 2002.
  • Moord (2007) werd genomineerd voor de Gouden Strop…Lees verder op Wikipedia