Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Bericht van de overkant : thriller

Rudy Soetewey (auteur)
+1
Bericht van de overkant : thriller
×
Bericht van de overkant : thriller Bericht van de overkant : thriller

Bericht van de overkant : thriller

Genre:
Wanneer zijn vrouw niet kan slapen omdat hij bijna iedere nacht in zijn slaap hele verhalen vertelt, besluit een man een recorder naast hun bed te plaatsen.
Titel
Bericht van de overkant : thriller
Auteur
Rudy Soetewey
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Uitgeverij Vrijdag, © 2020
247 p.
ISBN
9789460018534 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Besprekingen

Wanneer zijn vrouw niet kan slapen omdat hij bijna iedere nacht in zijn slaap hele verhalen vertelt, besluit een man een recorder naast hun bed te plaatsen. Het verhaal in deze roman is het letterlijke transcript van wat hij ’s nachts allemaal meegemaakt heeft. Hij was dood en beleefde vreemde ontmoetingen aan de overkant waar hij ingewijd werd door zijn sprekende hond. Later ontmoette hij er zijn eerste vriendinnetje, zijn vader maar ook enkele historische figuren als Cleopatra en diverse heiligen die hem raad gaven. Boven de aarde zwevend is hij ‘getuige’ van de voorbereiding van een terroristische daad en probeert er alles aan te doen om die te vermijden. De Vlaamse thrillerauteur Soetewey, winnaar van zowel de Hercule Poirotprijs als de Diamanten kogel, speelt graag met ideeën maar vooral met woorden. Zijn fantasie en taalvirtuositeit kunnen niet verhullen dat dit een boek is met een heel magere plot die absoluut niet spannend is en de onderliggende laagjes, een vleugje religie, e…Lees verder

Over Rudy Soetewey

Rudy Soetewey (Wilrijk, 10 mei 1955) is een Vlaamse schrijver.

Biografie

Rudy Soetewey woont al jaren in Edegem. Hij is in 1976 afgestuurd als regent aardrijkskunde-wetenschappen aan de rijksnormaalschool van Lier en werkt al meer dan 20 jaar in het gemeenschapsonderwijs. Zijn eerste boek (Bedrieglijke eenvoud) werd in 1992 uitgegeven. In 2007 schreef hij ook een toneelstuk. Zijn boeken werden o.a. bij de uitgeverijen Manteau, Meulenhoff en Kramat gepubliceerd, zijn toneelstukken bij Toneelfonds J. Janssens. Daarnaast is hij ook druk met muziek (Antwerpse, humoristische folkrock). Hij schreef al vele liedjes waar hij echter geen commerciële bedoelingen mee heeft.

Prijzen en nominaties

  • Inbraak (2001) werd genomineerd voor de Hercule Poirotprijs 2001, de Schaduwprijs 2002, en De Gouden strop 2002.
  • Moord (2007) werd genomineerd voor de Gouden Strop…Lees verder op Wikipedia