Boek
Engels

Someone like you

Roald Dahl (auteur)

Someone like you

Roald Dahl (auteur)
In de reeks:
Genre:
Bundel verhalen die een sinistere inslag en een verrassende wending aan het slot gemeen hebben.
Extra onderwerp
verhalen
Titel
Someone like you
Auteur
Roald Dahl
Taal
Engels
Editie
Reissue
Uitgever
London: Penguin, 2011
354 p.
ISBN
9780241955703 (paperback)

Andere talen:

Besprekingen

Bundel korte verhalen van de in 1990 overleden successchrijverl. De verhalen werden voor het eerst samen gepubliceerd in 1953, en herzien en uitgebreid in Michael Josephs uitgave van 1961. Vanaf nu is de verzameling verkrijgbaar in de reeks Penguin Classics. De achttien verhalen zijn stuk voor stuk klassiekers. Dahls neurotische personages leven vaak in een mysterieus en fascinerend stolpuniversum. Verhalen als 'Lamb to the slaughter', 'Skin' en 'Dip in the pool' zijn luguber en wrang, en allemaal nemen ze aan het einde een onverwachte wending. Met een voorwoord van de Britse tv-komiek Dom Joly. Paperback met kleine druk.

Over Roald Dahl

Roald Dahl (Llandaff, Zuid-Wales, 13 september 1916 – Oxford, 23 november 1990) was een Brits schrijver.

Hij schreef boeken voor zowel kinderen als volwassenen. Zijn schrijfstijl was bijzonder: de verhalen voor volwassenen zijn vaak bizar en die voor kinderen grappig, vreemd, onvoorspelbaar, griezelig en af en toe een beetje sadistisch. Zijn kinderboeken werden van tekeningen voorzien door Quentin Blake. Ze werden in Nederland zowel door de Griffeljury als door de Kinderjury verschillende malen bekroond. Zijn verhalen voor volwassenen waren over het algemeen kort en vertoonden vaak een verrassende wending aan het eind. De boeken Boy en Solo zijn autobiografisch.

Biografie

Jeugd

Roald Dahl werd in 1916 in Llandaff, Cardiff (Wales) geboren als kind van Noorse ouders, Harald Dahl en Sofie Magdalene Dahl-Hesselberg. Roald werd vernoemd naar de poolreiziger Roald Amundsen, een na…Lees verder op Wikipedia