Luisterboek
Nederlands

Op weg naar de hemel

Roald Dahl (auteur), Jan Donkers (verteller)
+1
Op weg naar de hemel
×
Op weg naar de hemel Op weg naar de hemel

Op weg naar de hemel

Roald Dahl (auteur), Jan Donkers (verteller)
Bundel verhalen, waarvan de meeste een sinistere bevrediging van wraakgevoelens tot onderwerp hebben
Extra onderwerp
LUI, VER, verhalen, luisterboeken
Titel
Op weg naar de hemel
Auteur
Roald Dahl
Verteller
Jan Donkers
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Kiss kiss
Uitgever
Amsterdam: Rubinstein, 2007
3 cd's
Speelduur
3 uur en 31 min.
ISBN
9789047600633

Besprekingen

Integrale weergave van het gelijknamige boek*, voorgelezen door schrijver en reportagemaker Jan Donkers. Een wereldberoemd geworden bundel verhalen van de Britse schrijver (1916-1990), oorspronkelijk verschenen in 1961. Enkele verhalen werden voor de televisie bewerkt. Genadeloos, sarcastisch en fascinerend zijn Dahls beschrijvingen van mensen en hun tekortkomingen, hun eigenaardigheden en slechte gewoontes. Bijna alle verhalen kenmerken zich door een kostelijke pointe.

Over Roald Dahl

Roald Dahl (Llandaff, Zuid-Wales, 13 september 1916 – Oxford, 23 november 1990) was een Brits schrijver.

Hij schreef boeken voor zowel kinderen als volwassenen. Zijn schrijfstijl was bijzonder: de verhalen voor volwassenen zijn vaak bizar en die voor kinderen grappig, vreemd, onvoorspelbaar, griezelig en af en toe een beetje sadistisch. Zijn kinderboeken werden van tekeningen voorzien door Quentin Blake. Ze werden in Nederland zowel door de Griffeljury als door de Kinderjury verschillende malen bekroond. Zijn verhalen voor volwassenen waren over het algemeen kort en vertoonden vaak een verrassende wending aan het eind. De boeken Boy en Solo zijn autobiografisch.

Biografie

Jeugd

Roald Dahl werd in 1916 in Llandaff, Cardiff (Wales) geboren als kind van Noorse ouders, Harald Dahl en Sofie Magdalene Dahl-Hesselberg. Roald werd vernoemd naar de poolreiziger Roald Amundsen, een na…Lees verder op Wikipedia