Luisterboek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Oom Oswald

Roald Dahl (auteur), Frank Lammers (verteller)
+1
Oom Oswald
×
Oom Oswald Oom Oswald

Oom Oswald

Roald Dahl (auteur), Frank Lammers (verteller)
Op listige wijze probeert een man in het bezit te komen van sperma van beroemde personen om dat ingevroren door te verkopen.
Titel
Oom Oswald
Andere titel
Frank Lammens leest Roald Dahl Oom Oswald : roman
Auteur
Roald Dahl
Verteller
Frank Lammers
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
My uncle Oswald
Uitgever
Amsterdam: Meulenhoff, [2008]
7 cd's
Speelduur
ca. 500 min.
ISBN
9789052860084

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Besprekingen

Roald Dahl is wellicht één van de markantste figuren die in de twintigste eeuw zijn geschriften wist te brengen naar de gepassioneerde lezers van zijn verhalen. Roald Dahl dien je als auteur wellicht niet meer voor te stellen... Heel wat verhalen en boeken wisten een generatie of twee te verleiden... Zowel op het vlak van kinderboeken als op het vlak van volwassenenlectuur wist deze auteur het beste te brengen. Bij deze brengt uitgeverij Meulenhoff een andere manier om kennis te maken met het werk van deze auteur, door het uitbrengen van de verhalen rond Oom Oswald, één van de belangrijkste en mooiste romans van deze auteur, die wordt voorgelezen en gebracht onder de vorm van een zevental CD's, die je zullen toestaan om op een bezielende wijze te luisteren naar dit verhaal, en te kunnen genieten, zonder de inspanning van het lezen zelf te moeten ondergaan. Deze keer betreft het 'Oswald'. Eén van de zovele werken die voor de kenners niet meer dient voorgesteld te worden, en die voor di…Lees verder
Integrale weergave van het gelijknamige boek* uit 1979, voorgelezen door acteur Frank Lammers. In dit als dagboekfragment gepresenteerde verhaal is de hoofdfiguur de excentrieke levensgenieter en vrouwenversierder Oswald Henryk Cornelius. Oom Oswald verhaalt hoe hij op zeventienjarige leeftijd schatrijk wordt door de verkoop van een potentieverhogend poeder. Aangezet door de jongste ontdekking van zijn oude scheikundementor uit Cambridge rijpt dan een fantastisch plan in zijn brein: het opzetten van een ki-station voor vrouwen met als donors koningen, geleerden en kunstenaars. Hoewel Dahls kracht onmiskenbaar in het korte verhaal zit (inventiviteit, humor, grilligheid), zit ook deze titel vol kwaliteit. Dahl's verhalen blijven een avontuur.

Over Roald Dahl

Roald Dahl (Llandaff, Zuid-Wales, 13 september 1916 – Oxford, 23 november 1990) was een Brits schrijver.

Hij schreef boeken voor zowel kinderen als volwassenen. Zijn schrijfstijl was bijzonder: de verhalen voor volwassenen zijn vaak bizar en die voor kinderen grappig, vreemd, onvoorspelbaar, griezelig en af en toe een beetje sadistisch. Zijn kinderboeken werden van tekeningen voorzien door Quentin Blake. Ze werden in Nederland zowel door de Griffeljury als door de Kinderjury verschillende malen bekroond. Zijn verhalen voor volwassenen waren over het algemeen kort en vertoonden vaak een verrassende wending aan het eind. De boeken Boy en Solo zijn autobiografisch.

Biografie

Jeugd

Roald Dahl werd in 1916 in Llandaff, Cardiff (Wales) geboren als kind van Noorse ouders, Harald Dahl en Sofie Magdalene Dahl-Hesselberg. Roald werd vernoemd naar de poolreiziger Roald Amundsen, een na…Lees verder op Wikipedia