Luisterboek
Nederlands

Het griezel luisterboek

Roald Dahl (auteur)
+1
Het griezel luisterboek
×
Het griezel luisterboek Het griezel luisterboek

Het griezel luisterboek

Roald Dahl (auteur)
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Een verzameling van griezelige en bizarre verhalen uit diverse bundels. Vanaf ca. 9 jaar.
Bevat
CD 1 De griezels
CD 2+3 De heksen
CD 4 Rotbeesten
CD 5 De reuzenkrokodil
CD 5 Rijmen en verzen
CD 6+7 Joris en de geheimzinnige toverdrank
Extra onderwerp
LUI, GRV, luisterboeken
Titel
Het griezel luisterboek
Auteur
Roald Dahl
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Rubinstein, © 2018
7 cd's
Speelduur
ca. 5u 48 min.
ISBN
9789047623410

Besprekingen

Een verzameling van griezelige en bizarre verhalen uit diverse boeken van Roald Dahl. De bekende (Dahl-)verteller Jan Meng leest De griezels, Rotbeesten & Gruwelijke rijmen, De reuzenkrokodil en Joris en de geheimzinnige toverdrank. Verder is er een hoorspelbewerking van het boek De heksen (1983) met de stemmen van o.a. Bram Bart, Marloes van den Heuvel, Lucie de Lange, Corrie van der Linden, Christa Lips en Lotte Lohr. Willem Nijholt, Dieuwertje Blok, Jan Meng, Beatrice van der Poel en anderen lezen onder de titel ‘Rijmen en verzen’ 23 verhalen en liedjes uit diverse bundels van Roald Dahl, waaronder De griezels en Sjakie en de chocoladefabriek. Het zijn oudere opnames die zijn gerestaureerd en geremastered en al diverse keren eerder werden uitgebracht. Vanaf ca. 9 jaar.

Over Roald Dahl

Roald Dahl (Llandaff, Zuid-Wales, 13 september 1916 – Oxford, 23 november 1990) was een Brits schrijver.

Hij schreef boeken voor zowel kinderen als volwassenen. Zijn schrijfstijl was bijzonder: de verhalen voor volwassenen zijn vaak bizar en die voor kinderen grappig, vreemd, onvoorspelbaar, griezelig en af en toe een beetje sadistisch. Zijn kinderboeken werden van tekeningen voorzien door Quentin Blake. Ze werden in Nederland zowel door de Griffeljury als door de Kinderjury verschillende malen bekroond. Zijn verhalen voor volwassenen waren over het algemeen kort en vertoonden vaak een verrassende wending aan het eind. De boeken Boy en Solo zijn autobiografisch.

Biografie

Jeugd

Roald Dahl werd in 1916 in Llandaff, Cardiff (Wales) geboren als kind van Noorse ouders, Harald Dahl en Sofie Magdalene Dahl-Hesselberg. Roald werd vernoemd naar de poolreiziger Roald Amundsen, een na…Lees verder op Wikipedia