Boek
Nederlands

Van je ras, ras, ras, twee voetjes in een plas

Riet Wille (auteur), Ingrid Godon (illustrator)
+1
Van je ras, ras, ras, twee voetjes in een plas
×
Van je ras, ras, ras, twee voetjes in een plas Van je ras, ras, ras, twee voetjes in een plas

Van je ras, ras, ras, twee voetjes in een plas

Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Een jongen is trots op zijn nieuwe sandalen, een jongetje waggelt als een eend op zijn zwemvliezen en een meisje geniet van haar zachte pantoffels na het bad. En hoeveel teentjes tel je aan je voeten? Vierkant hardkartonnen prentenboek met rustige, eenvoudige kleurenillustraties en tekst op rijm. Vanaf ca. 1,5 jaar.
Onderwerp
Schoenen
Titel
Van je ras, ras, ras, twee voetjes in een plas
Auteur
Riet Wille
Illustrator
Ingrid Godon
Taal
Nederlands
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2019
[16] p. : ill.
ISBN
9789462914131 (hardback)

Besprekingen

Vierkant hardkartonnen prentenboekje met afgeronde hoeken over schoenen en voetjes. Steeds twee pagina’s met een illustratie van opvallend diverse kinderen (Aziatisch, kroeshaar, rood haar, een jongetje met een bril) en een toepasselijk vierregelig versje in aabb-rijmschema. Het laatste versje is vijfregelig met het schema aabcb. De sluiting van een sportschoen maakt een krsss krsss krsss geluid en je voetjes blijven droog als je laarsjes aan hebt en dan in een plas danst. Pantoffeltjes zijn lekker zacht na het bad en hoe komt dat gat in die sok? Ik heb 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 teentjes en ze worden allemaal mooi roodgelakt. Nieuw peuterboekje van Riet Wille, die de versjes schreef, en illustrator Ingrid Godon, die de kleurrijke eenvoudige illustraties maakte). Mooie, rustige vormgeving met veel witruimte en tekst in afwisselend blauw of rood gedrukt. In dezelfde uitvoering verscheen ook '1, 2, 3, 4 geen hoedje van papier'*. Samen kijken en rijmen met peuters vanaf ca. 1,5 jaar.

Van je ras, ras, ras twee voetjes in een plas

Allemaal schattige voetjes met iets extra. Acht verschillende dingen die je voeten in de spotlights kunnen plaatsen. Acht heerlijke rijmpjes waar je tenen van gaan krullen.Riet Wille weet op een lieflijk kinderlijke manier versjes te schrijven over voeten, zonder dat ze klef klinken. Bij het lezen is het haast onmogelijk om je eigen voeten stil te houden. Geniet even mee van deze zin: Mijn teentjes woelen ‘dankjewel voor dat warme, zachte vel’.Ingrid Godon maakte minzame tekeningen bij de versjes. Lichte tinten en weinig afgelijnde vormen typeren haar illustraties in dit boek. Het is prettig om vast te stellen dat de kinderen even divers worden voorgesteld als wat er aan hun voeten komt. Dat zorgt er mee voor dat het een boek is waar ieder kind zich in kan herkennen. Dat valt absoluut aan te moedigen.Dit kleine kartonboekje is het resultaat van een samenwerking tussen twee toppers in de boekenwereld. Wie op zoek is naar iets …Lees verder

Over Riet Wille

Riet Wille (Gent, 9 april 1954) is een Belgische schrijver van kinderboeken.

Leven

Wille groeide op in een gezin van bloemisten, waar haar liefde voor de natuur ontstaat. Ze wilde iets doen met kinderen en taal, daarom studeerde ze logopedie in Gent en daarna neurolinguïstiek aan de VUB. Als logopediste ging ze werken met jonge kinderen met een ontwikkelingsachterstand en ontdekte de wereld van de kinderpoëzie.

Later ging ze kinderboeken schrijven. Ze schrijft vooral voor beginnende en moeilijke lezers, kinderpoëzie en liedjesteksten.

Werk

In 1984 debuteert Wille met een bundel versjes met als titel Zuurtjes en zoetjes. Later combineert ze haar schrijverschap met een parttime als logopediste op een school voor kinderen met leermoeilijkheden. Ze schrijft tal van boeken voor beginnende lezers en kinderen met leesproblemen. In deze boeken hecht ze veel belang aan de interactie tusse…Lees verder op Wikipedia