Een vrouwelijk veilingmeester taxeert oude boeken in een landhuis in Norfolk. Daar stuit zij op dagboeknotities van een jonge vrouw die een geheim uit het verleden onthullen.
Titel
Sterrennacht
Auteur
Rachel Hore
Vertaler
Fanneke Cnossen Fabe Bosboom
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
A place of secrets
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: De Boekerij, 2010
416 p.
ISBN
9789022557341 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Besprekingen

Jude Gower, werkzaam bij veilinghuis Beecham, gaat naar haar geboorteplaats Norfolk om in Starbrough Hall een verzameling oude boeken en astronomische instrumenten te taxeren. Als snel stuit ze op een geheim van enkele generaties geleden toen Anthony Wickham, een vrijgezelle amateurastronoom, samen met zijn geadopteerde dochter Esther op de Hall woonde. Jude probeert het mysterie te ontrafelen. Maar wat is de link met haar eigen familie en waar komen de nachtmerries vandaan die zij vroeger had, en haar nichtje Summer nu. Deze vuistdikke roman vlecht twee verhaallijnen door elkaar. De lijn van het verleden in het oude dagboek van Esther en de zoektocht van Jude, die daarbij geholpen wordt door de aantrekkelijke schrijver Euan, in het heden. Een intrigerend gegeven dat boeiend is uitgewerkt, maar hier en daar wel erg wijdlopig en gedetailleerd is. Vierde roman van de schrijfster, die zelf in Norfolk woont. Ze schreef eerder 'Het droomhuis' en 'Zomers licht' en verwierf daarmee een vast…Lees verder

Over Rachel Hore

Rachel Hore (Surrey, 26 januari 1960) is een Brits schrijfster van romantische fictie. Zij woont met haar echtgenoot -de auteur D. J. Taylor- en hun drie kinderen in Norfolk.

Na het bestuderen van de moderne geschiedenis aan St Catherine's College (Oxford) werkte Hore bij uitgeverij HarperCollins totdat zij met haar gezin verhuisde naar Norfolk. Sindsdien geeft zij les in creatief schrijven en publiceren aan de Universiteit van East Anglia. Haar boeken zijn ook in het Nederlands vertaald.

Bibliografie

  • 2006 - The Dream House, Nederlandstalig: Het droomhuis
  • 2007 - The Memory Garden, Nederlandstalig: De droomtuin
  • 2009 - The Glasspainter's Daughter , Nederlandstalig: Zomers licht
  • 2010 - A Place of Secrets, Nederlandstalig: Sterrennacht
  • 2011 - A Gathering Storm, Nederlandstalig: De naderende storm
  • 2013 - Lees verder op Wikipedia