Dvd
Nederlands

De toverlantaarn

Peter Van de Velde (acteur), Dirk Bosschaert (acteur), Anke Helsen (acteur)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar, Vanaf 6-8 jaar
Genre:
Theatershow waarin Piet Piraat en zijn scheepsmaten Steven Stil, Berend Brokkepap en Stien Struis elk een spannend verhaal vertellen over wat ze tijdens hun vele reizen beleefd hebben. Een toverlantaarn laat zien waar het verhaal zich afspeelt. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Zeerovers
Extra onderwerp
Musical (film)
Titel
De toverlantaarn
Acteur
Peter Van de Velde Dirk Bosschaert Anke Helsen 1955- Dirk Van Vooren
Taal
Nederlands
Uitgever
Studio 100, © 2019
1 dvd-video
Speelduur
ca. 75 min.
EAN
5051083148337

Besprekingen

Vierde theatershow (2019) van Piet Piraat en zijn vrienden. De televisieserie ‘Piet Piraat’, een productie van Studio 100, was van 2001-2010 op televisie te zien. Daarnaast zijn er ook vier bioscoopfilms gemaakt. In de show vertellen de vrienden Piet Piraat, stuurvrouw Stien Struis, kok Berend Brokkenpap en matroos Steven Stil elk één spannend verhaal over wat ze tijdens hun vele reizen beleefd hebben. Een toverlantaarn laat zien waar het verhaal zich afspeelt, zoals een ijswereld en een onderwatergrot. Ook gebruiken de vrienden allerlei voorwerpen om het verhaal tot leven te brengen en krijgen ze hulp van het publiek: de kleine piraatjes. De vele bekende liedjes worden op accordeon begeleid door twee nieuwe piraten, Phil en Mon, de neefjes van Stien. Acteurs zijn als vanouds Peter Van de Velde, Dirk Bosschaert, Anke Helsen en Dirk Van Vooren, geholpen door Wanne Synnave en Guus Herremans. De derde show was ‘Piet Piraat en de kleine Dino’* (2007-2008 en 2015-2016). Een interactieve sh…Lees verder

Over Peter Van de Velde

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door willem leën

Peter Van de Velde (Doel (België), 1972) is titulair organist van de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal van Antwerpen.

Leven en werk

Van de Velde groeide op in een zeemansgezin in het Belgische dorpje Doel. Zijn vader was scheepskapitein en dagen van huis. Thuis was er weinig bijzondere aandacht voor muziek, behalve dat zijn grootmoeder in haar jonge jaren accordeon speelde, iets wat ze zichzelf had aangeleerd. Het orgel van de plaatselijke kerk sprak tot Peters verbeelding, evenals de dorpsfanfare. Met muzikale hulp van de pastoor van de kerk kon hij zichzelf leren orgelspelen, waardoor hij op zijn twaalfde organist van de kerk werd. In de fanfare leerde hij trompetspelen. Hij meldde zich op zijn zestiende aan bij de kunsthamaniora, een instituut dat de vooropleiding verzorgt voor de toelating tot het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium, beide in Antwerpen.
Zijn docent was Stanislas Deriemaeker, die ook Peters directe voorgan…Lees verder op Wikipedia

Suggesties