De Cock en de schaduw van de dood

Peter Römer (auteur), A.C. Baantjer (naar het werk van)
+1
De Cock en de schaduw van de dood
×
De Cock en de schaduw van de dood De Cock en de schaduw van de dood
In de reeks:
Baantjer; 87
Genre:
Rechercheur De Cock krijgt te maken met een verdachte valpartij uit een hotelraam waarbij een vrouw om het leven is gekomen.
Titel
De Cock en de schaduw van de dood
Auteur
Peter Römer 1952-
Naar het werk van
A.C. Baantjer
Taal
Nederlands
Uitgever
Utrecht: De Fontein, 2020
142 p.
ISBN
9789026150180 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Peter Römer zet de traditie van de Baantjer-reeks verder voort. En schreef alweer deel 87 in deze reeks over misdaad in Amsterdam en rechercheur De Cock. De Cock wordt geconfronteerd met een mysterieuze val uit het raam van een hotel. Het slachtoffer had een ingewikkeld leven met enkele minder bekende kanten. Een stagiaire van het korps raakt op een vervelende manier betrokken bij dit misdrijf. En om het helemaal complex te maken wordt de eigenaar van het hotel ook nog om het leven gebracht. Op de hem kenmerkende manier ontrafelt De Cock de losse eindjes in deze kwesties. En komt hij tot de logische oplossing of oplossingen? Mevrouw De Cock ziet het allemaal aan en serveert de hapjes en drankjes en houdt een oogje in het zeil.

Over Peter Römer

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Monique Babtist

Peter Römer (Amsterdam, 15 september 1952) is een Nederlandse acteur, televisieproducent en -regisseur, alsook schrijver en scenarioschrijver.

Carrière

Römer begon zijn carrière als acteur bij toneelgroep Centrum. Naast het toneel speelde hij ook vele rollen op televisie, waaronder Marius in Pagnol (Willy van Hemert) en de serie Dagboek van een herdershond. Ook speelde hij in de films Pastorale 1943 en Dokter Pulder zaait papavers van Bert Haanstra. Voor Centrum schreef hij een zestal toneelstukken, waaronder Het leven lacht je toe en Escolette Ay Ay Ay. Na 1985 speelde, schreef en regisseerde hij voornamelijk voor televisie. Hij schreef onder andere het scenario van de televisieseries De Brekers, De kip en het ei en Baantjer, waar hij ook twaalf jaar de producent van was. In de serie De kip en het ei speelde hij samen met zijn v…Lees verder op Wikipedia

Suggesties