Boek
Nederlands

De Cock en de levende dode

Peter Römer (auteur), A.C. Baantjer (naar het werk van)
+1
De Cock en de levende dode
×
De Cock en de levende dode De Cock en de levende dode
In de reeks:
Baantjer; 85
Genre:
Als een Russische balletdanser dood in de Amstel wordt aangetroffen, gaan rechercheur De Cock en zijn collega Vledder op onderzoek uit.
Extra onderwerp
De Cock ; personage, E-books
Titel
De Cock en de levende dode
Auteur
Peter Römer 1952-
Naar het werk van
A.C. Baantjer
Taal
Nederlands
Uitgever
Utrecht: De Fontein, 2019
157 p.
ISBN
9789026144226 (paperback)

Besprekingen

In de Amstel voor de Stopera wordt een waterlijk aangetroffen, het blijkt het lichaam van een Russische balletdanser te zijn die in zijn gloriejaren bij het Nationale Ballet heeft gedanst. Rechercheur De Cock en zijn collega Vledder gaan op onderzoek als blijkt dat de man is vermoord. Het inmiddels 85e deel van de populaire ‘Baantjer'-serie, vanaf deel 76 geschreven door Peter Römer (1952), die ook vijf delen naar de scenario’s van de tv-serie ‘Baantjer’ schreef. Sfeervol, vlot geschreven politieverhaal met de bekende personages uit de eerdere delen zoals patholoog Rusteloos, schouwarts Den Koninghe, commissaris Buitendam, kroegbaas Lowietje en mevrouw De Cock en de bekende ingrediënten van de boeken die door A.C. Baantjer (1923-2010) zelf zijn geschreven: slim speurwerk en vasthoudendheid tot het eind. Geheel in de stijl van de oorspronkelijke boeken over de Amsterdamse politieman.

Over Peter Römer

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Monique Babtist

Peter Römer (Amsterdam, 15 september 1952) is een Nederlandse acteur, televisieproducent en -regisseur alsook schrijver en scenarioschrijver.

Carrière

Römer begon zijn carrière als acteur bij toneelgroep Centrum. Naast het toneel speelde hij ook vele rollen op televisie, waaronder Marius in Pagnol (Willy van Hemert) en de serie Dagboek van een herdershond. Ook speelde hij in de films Pastorale 1943 en Dokter Pulder zaait papavers van Bert Haanstra. Voor Centrum schreef hij een zestal toneelstukken, waaronder Het leven lacht je toe en Escolette Ay Ay Ay. Na 1985 speelde, schreef en regisseerde hij voornamelijk voor televisie. Hij schreef onder andere het scenario van de televisieseries De Brekers, De kip en het ei en Baantjer, waar hij ook twaalf jaar de producent van was. In de serie De kip en het ei speelde hij samen met zijn va…Lees verder op Wikipedia

Suggesties