Boek
Nederlands

De Cock en de eenzame dood

Peter Römer (auteur), A.C. Baantjer (naar het werk van)
+1
De Cock en de eenzame dood
×
De Cock en de eenzame dood De Cock en de eenzame dood
In de reeks:
Baantjer; 89
Genre:
Als een 71-jarige vrouw vermoord in haar bed wordt aangetroffen, gaan rechercheur De Cock en zijn collega Vledder op onderzoek uit.
Titel
De Cock en de eenzame dood
Auteur
Peter Römer 1952-
Naar het werk van
A.C. Baantjer
Taal
Nederlands
Uitgever
Utrecht: De Fontein, 2021
158 p.
ISBN
9789026152276 (paperback)

Besprekingen

Als de 71-jarige Hennie Rietschoten vermoord in haar bed wordt aangetroffen, gaan rechercheur Jurre de Cock en zijn collega Dick Vledder op onderzoek uit. Hennie had een goedlopende aardappelhandel en verdiende daarnaast flink aan diverse investeringen. Al snel zijn er meerdere verdachten in beeld. Het inmiddels 89e deel van de populaire ‘Baantjer'-serie, vanaf deel 76 geschreven door Peter Römer (1952), die ook vijf delen naar de scenario’s van de tv-serie ‘Baantjer’ schreef. Onderhoudend, vlot geschreven politieverhaal met de bekende personages uit de eerdere delen zoals schouwarts Den Koninghe, commissaris Buitendam, kroegbaas Smalle Lowietje en mevrouw De Cock en de bekende ingrediënten van de boeken die door A.C. Baantjer (1923-2010) zelf zijn geschreven: slim speurwerk en vasthoudendheid tot het eind. Geheel in de stijl van de oorspronkelijke boeken over de Amsterdamse politieman.

Over Peter Römer

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Monique Babtist

Peter Römer (Amsterdam, 15 september 1952) is een Nederlandse acteur, televisieproducent en -regisseur alsook schrijver en scenarioschrijver.

Carrière

Römer begon zijn carrière als acteur bij toneelgroep Centrum. Naast het toneel speelde hij ook vele rollen op televisie, waaronder Marius in Pagnol (Willy van Hemert) en de serie Dagboek van een herdershond. Ook speelde hij in de films Pastorale 1943 en Dokter Pulder zaait papavers van Bert Haanstra. Voor Centrum schreef hij een zestal toneelstukken, waaronder Het leven lacht je toe en Escolette Ay Ay Ay. Na 1985 speelde, schreef en regisseerde hij voornamelijk voor televisie. Hij schreef onder andere het scenario van de televisieseries De Brekers, De kip en het ei en Baantjer, waar hij ook twaalf jaar de producent van was. In de serie De kip en het ei speelde hij samen met zijn va…Lees verder op Wikipedia

Suggesties