Boek
Nederlands

We kennen de weg als onze broekzak

Paul Verrept (auteur), Nils Pieters (illustrator)
+1
We kennen de weg als onze broekzak
×
We kennen de weg als onze broekzak We kennen de weg als onze broekzak

We kennen de weg als onze broekzak

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Twaalf verhalen over Konijn en Egel, die heel anders zijn maar toch beste vrienden. Ze gaan op avontuur, maken soms ruzie en denken samen na over het leven. Met vrolijke kleurenillustraties. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar.
Titel
We kennen de weg als onze broekzak
Auteur
Paul Verrept
Illustrator
Nils Pieters
Taal
Nederlands
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2020
116 p. : ill.
ISBN
9789462914582 (hardback)

Besprekingen

De avontuurlijke Konijn en de bedachtzame Egel zijn beste vrienden. In twaalf korte verhalen denken ze na over onheil, de klank van woorden en over gesprekken met jezelf voeren. Samen gaan ze wandelen in de mist, zoeken ze avontuur en maken ze ruzie. Ze maken het ook weer goed, zonder veel woorden maar met veel gelach. De korte verhalen doen denken aan de dierenverhalen van Toon Tellegen en Winnie de Poeh: ze zijn gelaagd en hebben een filosofische inslag. Er is over ieder woord nagedacht, en de betekenis zit óók in wat er niét gezegd wordt. De fraaie vormgeving en de sfeervolle, uitbundig gekleurde illustraties van Nils Pieters maken het boek tot een prachtig geheel. De verhalen zijn soms wellicht leuker voor volwassenen dan voor kinderen. Eerder verschenen over de bijzondere vrienden 'Konijn en Egel: er komt geen einde aan het einde'*. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar.

Over Paul Verrept

Paul Verrept (Deurne, 12 maart 1963) is een Belgische schrijver van kinderboeken, illustrator en grafisch vormgever.

Biografie

Verrept studeerde eerst aan het RITSC en vervolgens aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Antwerpen. Beide opleidingen zet hij vervroegd stop. Bij de tweede opleiding is dat omwille van zijn theaterambities. Verrept ondervindt later dat theater niet zijn medium is, maar blijft wel theateraffiches ontwerpen, en start zo zijn carrière als grafisch ontwerper.

Als ontwerper van affiches is Verrept een minimalist. Zijn belangrijkste klanten waren (en zijn): Monty, Cie. de Koe, Laika, Peter De Graef, Comp. Marius, De Helling en Kunst/Werk. In 1997 ontvangt Verrept de Agfa-prijs voor theateraffiches.

Naast grafisch ontwerper is Verrept ook sinds 1994 actief als auteur en als illustrator.

Verder werkt hij samen met uitgevers en literaire organisaties, zoals de Stichting Lezen, …Lees verder op Wikipedia