Luisterboek
Nederlands

Volle maan

Paul Van Loon (auteur), Hugo Van Look (illustrator), Victor Löw (verteller)
Als Dolfje met school op kamp is, wordt het volle maan. Dat betekent dat hij in een weerwolf verandert. De anderen mogen dat niet zien en hij vlucht het bos in
Onderwerp
Weerwolven
Titel
Volle maan
Auteur
Paul Van Loon 1955-
Illustrator
Hugo Van Look
Verteller
Victor Löw 1962-
Muziek
VOF de Kunst
Taal
Nederlands
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: De Kunst, 2008
2 cd's
Speelduur
ca. 150 min.
ISBN
9789025853051
EAN
8717703011951

Andere formaten:

Besprekingen

Volle maan, dat in 1999 als boek verscheen, is er nu ook als luisterboek. In 43 korte hoofdstukjes volgt de luisteraar drie dagen in het leven van Dolfje Spaan. Dolfje is wat vreemd, want als het volle maan is, dan krijgt hij weerwolfjeuk en verandert in een kleine witte wolf met bril.

Volle maan start met een spannende achtervolging. Omdat mama Vriends vergeten was biefstukken in de koelkast te leggen, is weerwolf Dolfje op kippenjacht gegaan. Maar de eigenaar van de dieren achtervolgt hem, en het is enkel door Timmies hulp dat Dolfje kan ontkomen. Die nacht regent het en de volgende dag ligt Dolfjes redder met griep in bed. Nu moet Dolfje alleen op schoolkamp. Het lijkt veilig, want volgens de kalender wordt het pas volgende week weer volle maan. Te laat komt hij er achter dat het volle maan is tijdens het schoolkamp... Het verhaal wordt afgesloten met het lied 'Onder de maan' van de groep VOF de Kunst.

Het feit dat Dolfje een weerwolf is, wordt door zij…Lees verder
Integrale weergave van het gelijknamige boek*, voorgelezen door acteur Victor Löw. Als Dolfje met school op kamp is, ontdekt hij ineens dat het volle maan wordt en hij weer in een weerwolf zal veranderen. Maar niemand mag dat weten. Daarom vlucht hij van de groep weg en probeert zich te verbergen. Noura heeft echter gemerkt dat er iets met hem aan de hand is en is hem gevolgd. In het bos ontmoeten ze een enge persoon, Leo, die hen wil verjagen. Op het laatste nippertje worden ze gered door opa weerwolf en Dolfs pleegfamilie. Maar hoe moeten ze dit nu allemaal aan de meester en de klas uitleggen? Tweede deel in de Dolfje Weerwolfje-serie, dat onafhankelijk van het eerste deel** geluisterd of gelezen kan worden. Opnieuw een humoristisch en spannend verhaal, geschreven in een vlotte stijl, in korte zinnen, zonder moeilijke woorden of zinsconstructies. Het verhaal wordt afgesloten met een bijpassend liedje, liedtekst geschreven door de auteur en uitgevoerd door VOF de Kunst.

Over Paul Van Loon

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Sebastiaan ter Burg from Utrecht, The Netherlands

Paulus Stephanus Elisabeth Lambertus Maria (Paul) van Loon (Geleen, 17 april 1955) is een Nederlands kinderboekenschrijver en zanger. Muziek brengt hij meestal uit in combinatie met een boek. Het genre dat hij beoefent noemt hij zelf grumor: griezelen met humor. Zijn bekendste boeken zijn de reeks over Dolfje Weerwolfje en de reeks De griezelbus. Van beide zijn ook een musical en een film gemaakt. Ook de reeks over Raveleijn behoort na het verschijnen van de televisieserie en de parkshow in de Efteling tot zijn bekendere creaties.

Van Loon zit ruim dertig jaar in het vak en heeft meer dan honderd boeken geschreven. Zijn boeken zijn behalve in Nederland en België ook in andere landen uitgegeven waaronder Duitsland, Frankrijk, Italië, Denemarken, Estland, Letland, Zweden, Spanje, Japan en Engeland.

Biografie

In zijn jeugd had Van Loon al belangstelling voor fantasie-griezelverhalen. Zo las hij de…Lees verder op Wikipedia

Suggesties