Boek
Nederlands

Het bloed van de laatste draak

Paul van Loon (auteur), Chris Evenhuis (illustrator), Efteling (illustrator)
+1
Het bloed van de laatste draak
×
Het bloed van de laatste draak Het bloed van de laatste draak
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Thomas leeft in Raveleijn, waar hij zal trouwen met Samira. Maar dan wordt Samira ernstig ziek. Ze heeft een virus dat zich snel verspreidt. Er bestaat maar één middel tegen het virus: het bloed van een duizend jaar oude draak. Met kleurenillustraties. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Magie
Titel
Het bloed van de laatste draak
Auteur
Paul van Loon 1955-
Illustrator
Chris Evenhuis Efteling
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2023
277 p.
ISBN
9789025885311 (hardback)

Besprekingen

Een sprookjesachtig verhaal over een queeste. Thomas woont in de wereld van Raveleijn, waar hij zal trouwen met Samira. Wanneer Samira in haar wang wordt gepikt door een slechtvalk wordt ze ernstig ziek. Ze heeft een virus dat zich snel verspreidt door Raveleijn. Ook graaf Olaf raakt besmet. Er bestaat maar één middel tegen het virus: het bloed van een duizend jaar oude draak. Thomas moet De Vijf weer bij elkaar roepen. Samen moeten ze de Raveleijnsche Zee oversteken, op zoek naar het eiland waar de laatste draak leeft. Afwisselend spannend en lichtvoetig geschreven. Met kleurenillustraties. Vanaf ca. 9 jaar. Paul van Loon (Geleen, 1955) is een zeer bekende Nederlandse schrijver, scenarioschrijver, acteur en zanger. Zijn werk werd in meer dan vijftien landen uitgegeven. Het boek maakt deel uit van de serie: 'Raveleijn'*.

Over Paul van Loon

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Sebastiaan ter Burg from Utrecht, The Netherlands

Paulus Stephanus Elisabeth Lambertus Maria (Paul) van Loon (Geleen, 17 april 1955) is een Nederlands kinderboekenschrijver en zanger. Muziek brengt hij meestal uit in combinatie met een boek. Het genre dat hij beoefent noemt hij zelf grumor: griezelen met humor. Zijn bekendste boeken zijn de reeks over Dolfje Weerwolfje en de reeks De griezelbus. Van beide zijn ook een musical en een film gemaakt. Ook de reeks over Raveleijn behoort na het verschijnen van de televisieserie en de parkshow in de Efteling tot zijn bekendere creaties.

Van Loon heeft meer dan honderd boeken geschreven. Zijn boeken zijn behalve in Nederland en België ook in andere landen uitgegeven waaronder Duitsland, Frankrijk, Italië, Denemarken, Estland, Letland, Zweden, Spanje, Japan en Engeland.

Biografie

In zijn jeugd had Van Loon al belangstelling voor fantasie-griezelverhalen. Zo las hij de boe…Lees verder op Wikipedia