Luisterboek
Nederlands

Dolfje Weerwolfje

Paul Van Loon (auteur), Victor Löw (verteller), VOF de Kunst (muziek)
Titel
Dolfje Weerwolfje
Auteur
Paul Van Loon 1955-
Verteller
Victor Löw 1962-
Muziek
VOF de Kunst
Taal
Nederlands
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: De Kunst, 2007
2 cd's
Speelduur
ca. 117 min.
ISBN
9789025849658
EAN
8717703011319

Andere formaten:

Besprekingen

Integrale weergave van het gelijknamige boek*, voorgelezen door acteur Victor Löw. De ouders van Dolfje zijn verdwenen toen Dolfje nog klein was. Hij woont nu bij de ouders van zijn vriendje. Op zijn zevende verjaardag ontdekt hij dat hij een weerwolf is. Het fenomeen weerwolf wordt niet echt angstaanjagend beschreven, maar meer als een 'normaal' gegeven. De opa van Dolfje blijkt ook een weerwolf te zijn en hij geeft zijn kleinzoon dan ook tips om in het gewone leven zijn weg te vinden. Dit met humor geschreven verhaal over een griezelig wezen heeft een goedmoedige sfeer en steekt boven de grote massa griezelpulp uit. Bijpassende geluidseffecten en muziek geven het verhaal een levensecht gevoel. Een nawoord door de auteur zelf ingesproken geeft het geheel een persoonlijk tintje. Het verhaal wordt afgesloten met een bijpassend liedje, liedtekst geschreven door de auteur en uitgevoerd door VOF de Kunst. De full-colour omslag toont Dolfje en zijn vriendje zittend in een boom bij volle m…Lees verder

Over Paul Van Loon

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Sebastiaan ter Burg from Utrecht, The Netherlands

Paulus Stephanus Elisabeth Lambertus Maria (Paul) van Loon (Geleen, 17 april 1955) is een Nederlands kinderboekenschrijver en zanger. Muziek brengt hij meestal uit in combinatie met een boek. Het genre dat hij beoefent noemt hij zelf grumor: griezelen met humor. Zijn bekendste boeken zijn de reeks over Dolfje Weerwolfje en de reeks De griezelbus. Van beide zijn ook een musical en een film gemaakt. Ook de reeks over Raveleijn behoort na het verschijnen van de televisieserie en de parkshow in de Efteling tot zijn bekendere creaties.

Van Loon zit ruim dertig jaar in het vak en heeft meer dan honderd boeken geschreven. Zijn boeken zijn behalve in Nederland en België ook in andere landen uitgegeven waaronder Duitsland, Frankrijk, Italië, Denemarken, Estland, Letland, Zweden, Spanje, Japan en Engeland.

Biografie

In zijn jeugd had Van Loon al belangstelling voor fantasie-griezelverhalen. Zo las hij de…Lees verder op Wikipedia

Suggesties