Bloemeneiland: Laine Simmons reist naar Hawaï om haar vader te bezoeken, die ze al jaren niet heeft gezien. Op het vliegveld ontmoet ze Dillon O’Brian, zijn veel jongere zakenpartner, die haar tot haar verrassing nogal kil en wantrouwig behandelt. Denkt hij soms dat het haar om geld te doen is? Maar als hij zo’n lage dunk van haar heeft, waarom zoekt hij dan steeds haar gezelschap op?
Bevat
Bloemeneiland
De wet of de liefde
Titel
Zomerliefde
Auteur
Nora Roberts
Vertaler
Janke Ouwehand Els Papelard
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Island of flowers ; The law is a lady
Uitgever
Amsterdam: HarperCollins, 2020
317 p.
ISBN
9789402705645 (paperback)

Besprekingen

Twee verhalen uit begin jaren tachtig nu in een bundel opnieuw uitgegeven: ‘Bloemeneiland’ en ‘De wet of de liefde’. Het eerste verhaal gaat over een vrouw die als kind door haar vader in de steek is gelaten en nu, na vijftien jaar, hem gaat opzoeken op Hawaii. Daar ontmoet ze ook de bruuske zakenpartner van haar vader die haar allerminst vriendelijk ontvangt. ‘De wet of de liefde’ gaat over succesvolle Hollywood regisseur Philip Kinkaid die te hard rijdt door het stadje Friendly op zoek naar een locatie voor zijn nieuwe film en in de ban raakt van de mooie sherrif Tory Ashton. Dit zijn vroege verhalen uit het uitgebreide oeuvre van Nora Roberts en zeker niet haar beste. Gedateerd, vol met ouderwetse clichés over woest aantrekkelijke mannen die zich als een schoft gedragen en zich opdringen aan vrouwen alsof dat heel normaal is. Zoals het genre betaamt laat de afloop zich raden. Nora Roberts kan schrijven en heeft een grote schare fans, maar dit is geen aanrader.

Over Nora Roberts

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Dev Librarian

Nora Roberts, geboren als Eleanor Marie Robertson (Silver Spring, Maryland, 10 oktober 1950) is een Amerikaanse romanschrijfster. Ze schreef meer dan tweehonderd romans, voornamelijk liefdesromans, waarvan wereldwijd 280 miljoen exemplaren zijn verkocht. Haar boeken zijn vertaald in meer dan dertig talen. Lifetime Television verfilmde een aantal van haar boeken — onder meer Midnight Bayou — onder de noemer Nora Roberts filmcollectie 2009.

Onder het pseudoniem J.D. Robb schreef ze ook 38 misdaadromans, de 'in Death' serie.

Bestseller 60

Bibliografie (selectie) onder pseudoniem J.D. Robb (thrillers)

Eve Dallas (boeken)

Suggesties