Boek
Nederlands
Samen met een beroepsdief probeert een miljonairsdochter op Madagaskar een schat te vinden uit de tijd van de Franse Revolutie.
Extra onderwerp
ROM
Titel
Goudzoekers
Auteur
Nora Roberts
Vertaler
Titia Van Schaik
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Hot Ice
Uitgever
Amsterdam: HarperCollins, 2018
382 p.
ISBN
9789402701326 (paperback)

Besprekingen

Douglas Lord, dief van professie, heeft oude papieren ontvreemd waarop staat aangegeven waar zich de juwelen bevinden die eigendom waren van de Franse koningin Marie Antoinette en die tijdens de Revolutie uit Frankrijk gesmokkeld zijn. Lord blijkt niet de enige geïnteresseerde. Op zijn vlucht voor achtervolgers springt hij in de auto bij een miljonairsdochter. Samen beleven ze een groot avontuur dat zich afspeelt op Madagaskar. Een vlot lopend verhaal, echter met de aantekening dat bij deze Nora Roberts de romantiek ondergeschikt is aan de spanning en er wat realistische passages in voorkomen (bijvoorbeeld bij de beschrijving hoe een krokodil mensen verslindt).

Over Nora Roberts

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Dev Librarian

Nora Roberts, geboren als Eleanor Marie Robertson (Silver Spring, Maryland, 10 oktober 1950) is een Amerikaanse romanschrijfster. Ze schreef meer dan tweehonderd romans, voornamelijk liefdesromans, waarvan wereldwijd 280 miljoen exemplaren zijn verkocht. Haar boeken zijn vertaald in meer dan dertig talen. Lifetime Television verfilmde een aantal van haar boeken — onder meer Midnight Bayou — onder de noemer Nora Roberts filmcollectie 2009.

Onder het pseudoniem J.D. Robb schreef ze ook 38 misdaadromans, de 'in Death' serie.

Bestseller 60

Bibliografie (selectie) onder pseudoniem J.D. Robb (thrillers)

Eve Dallas (boeken)