Boek
Duits

Eine unbeliebte Frau

Nele Neuhaus (auteur)

Eine unbeliebte Frau

Nele Neuhaus (auteur)
Genre:
Als rechercheur Pia Kirchhoff na haar scheiding weer bij de recherche werkt, wordt ze voor het eerst met hoofdinspecteur Oliver von Bodenstein ingezet: er zijn twee doden aangetroffen, is het moord of zelfmoord?
Titel
Eine unbeliebte Frau / Nele Neuhaus
Auteur
Nele Neuhaus
Taal
Duits
Editie
3. Aufl.
Uitgever
Berlin: Ullstein, 2020
443 p.
ISBN
9783548291772 (paperback)

Andere talen:

Besprekingen

Twee rechercheurs, Pia Kirchhoff en Oliver von Bodenstein, die voor het eerst samenwerken, krijgen te maken met de dood van een advocaat en een paar uur later met de vondst van een dode, jonge vrouw. Aanvankelijk lijkt er sprake van een zelfmoord, maar later blijkt het om een echte moord te gaan. De jonge vrouw, pas gescheiden van de plaatselijke dierenarts, vertoefde in de wereld van de paardensport en in gegoede kringen. Zij is echter bepaald niet geliefd. De rechercheurs ontdekken dat de beide dode personen elkaar gekend hebben. Het onderzoek roept nieuwe vragen op: jaloezie, geld of teleurgestelde liefde? Er is ook nog een chantage-affaire rond een ontvoerd kind. De vermoorde vrouw had veel vijanden, daardoor zijn er ook veel verdachten met ieder verschillende mogelijke motieven. Daardoor zijn er ook diverse zijlijnen en personages. Dit was de eerste detective van deze in Duitsland populaire auteur, waarin het rechercheursduo samen een rol speelt. De auteur schrijft onderhoudend, …Lees verder

Over Nele Neuhaus

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Martin Lindner

Nele Neuhaus, geboortenaam Cornelia Löwenberg, (Münster, 20 juni 1967) is een Duitse auteur.

Nele Neuhaus werd als Cornelia Löwenberg geboren in 1967. Ze groeide op in Paderborn. Toen ze elf was verhuisde ze met haar familie naar de Taunus. Ze studeerde rechten, geschiedenis en Duits, maar gaf na een tijdje haar studie op om te gaan werken voor een reclamebureau in Frankfurt am Main. Van 1995 tot 2011 was ze getrouwd met Harald Neuhaus. Ze publiceerde eerst twee boeken in eigen beheer voordat ze bij een grote uitgeverij doorbrak met Sneeuwwitje moet sterven. Sinds de scheiding woont ze met haar nieuwe partner in de Taunus.

Bibliografie

Romans

  • Unter Haien (2009); Tussen de haaien (2018).
  • Sommer der Wahrheit (2014); Zomer van de waarheid (2015).

Misdaadromans

Met hoofdpersonen Bod…Lees verder op Wikipedia