Boek
Nederlands

Daar buiten loopt een schaap : kinderliedjes

Mies van Hout (auteur)
+1
Daar buiten loopt een schaap : kinderliedjes
×
Daar buiten loopt een schaap : kinderliedjes Daar buiten loopt een schaap : kinderliedjes

Daar buiten loopt een schaap : kinderliedjes

Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Liedteksten van twaalf bekende kinderliedjes zoals 'Klap eens in je handjes' en 'Poesje mauw'. Prentenboek met paginagrote illustraties in warme kleuren. Vanaf ca. 1 jaar.
Titel
Daar buiten loopt een schaap : kinderliedjes
Auteur
Mies van Hout
Taal
Nederlands
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2023 | Andere uitgaven
[24] p. : ill.
ISBN
9789025776756 (hardback)

Besprekingen

Naast voorlezen en vertellen is zingen van oudsher een van de bijzonderste vormen van communicatie tussen volwassene en kind. Daarom is het belangrijk dat liedjes telkens opnieuw worden verzameld en uitgegeven. Mies van Hout kiest voor de vorm van het prentenboek om de teksten op een nieuwe manier onder de aandacht te brengen. Daar buiten loopt een schaap en Op een grote paddenstoel bevatten een tiental liedjes, waarbij elke tekst wordt afgedrukt in een grote tekening over twee pagina's.
De illustraties stralen vooral vrolijkheid uit. Centraal staan lachende, spelende kinderen of dieren. Ook de volwassen figuren uit de versjes zoals de boerinnetjes of het machinistje worden door kinderen of dieren verbeeld. De intense, vrolijke kleuren trekken meteen de aandacht. Stijl, kleurgebruik en compositie zijn klassiek en gericht op herkenbaarheid. Ze beelden vooral uit wat er in de versjes verteld wordt, waarbij de eigen interpretatie beperkt blijft tot enkele toegevoegde de…Lees verder
Prachtig verzorgd prentenboek met twaalf bekende peuterliedjes die in het Nederlandse taalgebied van generatie op generatie zijn overgebracht. Het betreft onder meer: 'Boer, wat zeg je van mijn kippen?', 'Witte zwanen, zwarte zwanen' en 'Poesje mauw'. Voor elk liedje zijn twee bladzijden gebruikt. Op de schitterende, twee pagina's beslaande, illustraties (gemengde techniek met verf, inkt en veel pastelkrijt in warme kleuren) zijn leuke details te zien. Een heerlijk boek dat kan zorgen voor een fijn contact tussen (groot)ouder en peuter, voor vergroting van de taalschat en voor een eerste muzikale vorming, maar door de fantastische platen zeker ook voor een begin van appreciatie van mooie prenten. Uitgebracht op hardkarton. Er is geen muziekschrift opgenomen. Kreeg in 2010 een Leespluim. In dezelfde opzet verscheen van dezelfde auteur onder andere 'Op een grote paddenstoel'* De (ongewijzigde her)uitgave is goed bruikbaar met kinderen van ca. 1 t/m 3 jaar.

Daar buiten loopt een schaap

In dit fraai geïllustreerde prentenboek staan twaalf liedjes. Ze zijn geschikt voor baby's. Aan elk liedje wordt een dubbele rijkelijk geïllustreerde bladzijde gespendeerd. De meeste liedjes zijn, denk ik, algemeen gekend: Hoedje van papier, Witte zwanen ..., Klap eens in je handjes, Slaap kindje slaap ... Toch zou het handig geweest zijn indien er ook muziek bijgevoegd was.
Een leuk geboortecadeautje.

Over Mies van Hout

Mies van Hout (Eindhoven, 25 juni 1962) werkt sinds 1989 als illustrator en grafisch vormgever.

Biografie

Mies van Hout is op 25 juni 1962 geboren in Eindhoven en groeide op in het dorp Hapert. Haar vader was daar schoolmeester en kon geweldig goed verhalen verzinnen en vertellen. Mies en haar jongere broer kwamen hier ook regelmatig in voor. Ze was niet alleen gek op haar vaders vertelsels, Van Hout las ook vele boeken, vooral spannende jongensboeken.

Ook als kind tekende ze regelmatig. Toen ze twaalf jaar oud was wist ze dat ze daar haar beroep van wilde maken. Daarom ging ze na de middelbare school naar de lerarenopleiding in Tilburg. Daar leerde ze niet alleen zelf mooier en beter tekenen, maar ook hoe ze kon lesgeven aan kinderen in de vakken tekenen en textiele werkvormen. Toch lag de interesse van Van Hout meer bij tekenen. Dus besloot Van Hout naar Groningen te gaan. Daar volgde ze ’s avonds de opleiding grafisch …Lees verder op Wikipedia