Boek
Nederlands

Het weerbericht

Marlies Verhelst (auteur), Hélène Jorna (illustrator)
Kijk jij weleens naar het weerbericht? Dat is handig als je bijvoorbeeld wilt weten of het droog blijft op je tuinfeest. Weerkundigen maken het weerbericht. Daarvoor kijken ze naar de lucht En doen ze metingen. Wat meten ze precies? En waarmee doen ze dat? Zou jij ook het weer kunnen voorspellen?
Titel
Het weerbericht
Auteur
Marlies Verhelst
Illustrator
Hélène Jorna
Taal
Nederlands
Uitgever
Etten-Leur: Schoolsupport, © 2021
23 p. : ill.
ISBN
9789086646814 (hardback)

Over Marlies Verhelst

Marlies Verhelst (Vlaardingen, 21 augustus 1969) is schrijfster van kinderboeken. Zij woont in Spijkenisse.

Biografie

Na haar vwo-diploma ging Marlies Verhelst Nederlandse taal- en letterkunde studeren aan de Rijksuniversiteit te Leiden. Aanvankelijk wilde ze de kant van de journalistiek op, maar uiteindelijk koos zij bewust voor het docentschap. In 1991 studeerde zij af. Daarna volgde zij de eenjarige postdoctorale lerarenopleiding aan het ICLON. Verder is Marlies getrouwd (2002) en is zij moeder van een zoon (2007).

Van 1992 tot 2018 werkt zij als docente Nederlands op drie middelbare scholen. Ze probeert in haar lessen haar enthousiasme voor taal en lezen over te brengen op haar leerlingen. Nadat zij in 2006 een schrijfwedstrijd won bij het damesblad Libelle, kreeg ze de smaak van het schrijven te pakken. Sinds die tijd zijn er vaker verhalen en columns van haar gepubliceerd in o.a. dagblad De Pers, het tijdschri…Lees verder op Wikipedia