Boek
Nederlands

Muk krijgt een kleur

Mark Haayema (auteur), Laury Tinnemans (illustrator), Job Van Gelder (illustrator)
Dalmatie͏̈rpup Muk vindt zichzelf maar saai met zijn witte vacht met zwarte stippen. Hij droomt ervan veel kleuren te hebben. Vlieg neemt hem mee naar de kleurrijke dieren in de dierentuin. Misschien kunnen zij Muk aan kleur helpen? Vierkant prentenboek met grappige, zachtgekleurde tekeningen en tekst op rijm. Vanaf ca. 3 jaar.
Onderwerp
Honden, Anders zijn
Titel
Muk krijgt een kleur
Auteur
Mark Haayema
Illustrator
Laury Tinnemans Job Van Gelder
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Rubinstein, 2021
[28] p. : ill.
ISBN
9789047628866 (hardback)

Besprekingen

In dit tweede prentenboek over Dalmatiërpup Muk gaat hij op zoek naar kleur. Muk vindt zichzelf maar saai: hij heeft alleen maar een witte vacht met zwarte stippen. Hij droomt dat hij allerlei kleuren krijgt en als hij wakker wordt, gaat hij op zoek naar kleuren. De dieren in de dierentuin helpen hem graag, maar… is het niet beter om gewoon jezelf te zijn? De eenvoudige tekst leest soepel voor door het eindrijm. In het rijmschema wordt gevarieerd, maar iedere spread heeft vijf of zes regels tekst, meestal op de linkerpagina. De illustraties in zachte kleuren zijn eenvoudig, maar spatten van de witte achtergrond af, waarbij er een grappige rol voor het kleine bevriende vliegje is weggelegd, dat op de achtergrond zijn eigen avontuur meebeleeft. Grappig is ook de laatste prent, waarin duidelijk verwezen wordt naar de omslagillustratie van het eerste deel*. Relatief klein, vierkant formaat. Over Muk wordt ook een theatervoorstelling gemaakt, die gepland staat voor voorjaar 2022. Een vroli…Lees verder

Over Mark Haayema

Mark Haayema (Hardenberg, 3 april 1985) is een Nederlands acteur, poppenspeler en kinderboekenschrijver.

Loopbaan

Haayema speelde in onder meer de series Sesamstraat, Woezel & Pip en Alfred J. Kwak, Het Klokhuis en Ja zuster, nee zuster. Zijn eerste prentenboek bracht hij uit in 2011. Als liedjesschrijver schreef hij onder meer nummers voor Max Velthuijs, Herman van Veen en Kinderen voor Kinderen. Daarnaast schrijft hij vele kinderboeken en speelt hij in theatershows. In 2019 won hij de literatuurprijs Vlag en Wimpel.

Bibliografie

  • (2012) De held van alle helden
  • (2015) De vriendelijke draak
  • (2015) Sterrenwachter
  • (2015) Uit je duim!
  • (2016) Kwijt
  • (2016) De overkant
  • (2016) Oma, mag ik mijn pop terug?
  • (2016) Meneertje Meer
  • (2017) Joep!
  • (…Lees verder op Wikipedia