Boek
Nederlands

Ebbie in de wasbak

Marjet Huiberts (auteur), Milja Praagman (illustrator)
+1
Ebbie in de wasbak
×
Ebbie in de wasbak Ebbie in de wasbak
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Aapje Ebbie moet gewassen worden, maar hoe? Het bad is te groot, onder de douche kan hij niet zitten en aapjes kunnen echt niet in de wasmachine! Hoe wordt Ebbie nu schoon? Vierkant hardkartonnen prentenboek met eenvoudige, grappige kleurenillustraties. Vanaf ca. 1,5 jaar.
Onderwerp
Bad, Hygiëne
Titel
Ebbie in de wasbak
Auteur
Marjet Huiberts
Illustrator
Milja Praagman
Taal
Nederlands
Uitgever
Haarlem: Gottmer, © 2019
[26] p. : ill.
ISBN
9789025771911 (hardback)

Besprekingen

Aapje Ebbie moet gewassen worden. Maar hoe? Het bad is te groot, onder de douche zit hij niet ín het water, en de wasmachine is te eng (en bovendien een grapje). Uiteindelijk is er een oplossing en volgt een heerlijk badderfestijn. Op paginagrote, stoere illustraties met als hoofdkleur frisblauw en enkele steunkleuren is het hele proces te volgen, becommentarieerd door een natuurlijke tekst, zoals je met een dreumes zou praten. Knap om er op dit eenvoudige niveau ook humor en grapjes in te verwerken! En ook nog relatieve begrippen en tegenstellingen, wat de woordenschat ten goede komt. Auteur en illustrator hebben hun sporen verdiend voor een iets oudere doelgroep en slagen voor de allerkleinsten eveneens bijzonder goed. Binnenkort verschijnt ook 'Ebbie zonder speen'*. Stevige, hardkartonnen vierkante uitgave met twee afgeronde hoeken. Op alle fronten zeer geslaagd voor dreumesen en peuters vanaf ca. 1,5 jaar.

Ebbie

Aapje Ebbie is vies. Hij wil niet in bad en ook niet onder de douche. Hoe moet hij dan proper worden?Het guitige aapje Ebbie werd getekend door Milja Praagman ('Nog 100 nachtjes slapen', 'Meneer Po'). De illustraties bestaan uit eenvoudige tekeningen met overwegend blauwtinten en hier en daar een accentkleur in de primaire kleuren (rood voor Ebbie's neus en broekje, geel voor het badeendje). De tekeningen bevinden zich overwegend aan de rechterzijde. Er werd veel witruimte voorzien. Samen met de eenvoudige tekeningen en blauwe tinten zorgt dit voor een helder geheel. Geen al te drukke plaatjes dus. De focus ligt op de kern van het verhaal: Ebbie die weer proper moet worden. Ook de voorleestekst werd beperkt tot het hoogstnodige en bestaat uit korte, heldere zinnen. Deze zinnen in grijs- en zwarttinten geven een conversatie weer tussen Ebbie en de persoon die hem weer proper wil krijgen. Ze zullen zeker herkenbaar zijn voor de kleine luisteraar…Lees verder

Over Marjet Huiberts

Marjet Huiberts (Sassenheim, 17 april 1960) is een Nederlands schrijfster en tekstdichter.

Biografie

Huiberts werd geboren in Sassenheim en groeide op in Oegstgeest in een groot gezin van negen kinderen. Ze ging naar het Atheneum B in Leiden en bezocht daarna de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam waar ze in 1984 afstudeerde.

Huiberts was na haar studie elf jaar lang werkzaam in het onderwijs. Ze gaf les op een school voor slechthorende leerlingen en leerlingen met spraak- en taalmoeilijkheden. Ook werkte ze als dansconsulent bij het "Steunpunt voor Kunstzinnige Vorming". Daarnaast studeerde zij orthopedagogiek, volgde zang- en pianolessen en bezocht de schrijversvakschool in Amsterdam.

Carrière

Huiberts won in 1998 een wedstrijd voor tekstdichters. Ze ging toen aan de slag als schrijfster en tekstdichter. Ze schreef liedjes voor onder ande…Lees verder op Wikipedia