Makkelijk lezen
Nederlands

Vooruit

Marian Hoefnagel (auteur)
+1
Vooruit
×
Vooruit Vooruit
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Er zit een nieuw meisje bij Dino in de klas. Ze heet Belle. Dino vindt haar leuk, lief en prachtig. Maar Belle is ziek en zit in een rolstoel. Kan Dino Belles grootste wens laten uitkomen? Verhaal in korte zinnen en makkelijke woorden. Vanaf ca. 12 jaar.
Onderwerp
Timmeren, Verliefd zijn
Extra onderwerp
Taalpunt
Titel
Vooruit
Auteur
Marian Hoefnagel
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Eenvoudig Communiceren, © 2017
76 p.
Aantekening
Bevat 'rekentaalwoorden', waardoor leerlingen spelenderwijs kennismaken met woorden die van belang zijn in rekenopdrachten.
ISBN
9789086963188 (paperback)

Besprekingen

Er komt een leuk, lief en prachtig nieuw meisje in de klas van Dino. Ze heet Belle. Belle is echter ziek en zit in een rolstoel. Ze heeft mede door haar ziekte duidelijke ideeën en wensen. Kan Dino haar wens(en) vervullen? Dit is het derde deel in de achtdelige reeks 'Daar kun je op rekenen' van de serie Boekenboeien. Per deel zijn er tachtig rekentaalwoorden verwerkt in het verhaal. Leerlingen maken zo spelenderwijs kennis met woorden die van belang zijn bij rekenopdrachten. De auteur schrijft boeken voor tieners die niet van lezen houden. De onderwerpen staan dicht bij de doelgroep: verliefdheid, vriendschap, drugs-en alcoholgebruik, incest etc. Haar boeken zijn goed toegankelijk: een overzichtelijke bladspiegel, korte hoofdstukken, duidelijke verhaallijn, enkelvoudige zinnen. De leerlingen leren, terwijl ze met plezier lezen, en passant beter rekenen. De woorden maken onderdeel uit van een spannend verhaal. Achterin staat een woordenlijst waarin alle begrippen met een voorbeeld wor…Lees verder

Over Marian Hoefnagel

Marian Hoefnagel (Amsterdam, 14 januari 1950) is schrijfster van boeken voor tieners. De boeken van Marian Hoefnagel gaan over onderwerpen die tieners bezighouden: verliefd worden, uitgaan, verkering krijgen, vrijen en 'de eerste keer'. En over problemen die daarmee te maken hebben: bedrogen worden, incest, homoseksualiteit, alcohol- en drugsgebruik, zwangerschap, loverboys, uitgehuwelijkt worden en eerwraak.

Hoefnagel is leerkracht Nederlands en taalkundige. Zij werkt sinds 1989 op het A.G. Bell College in Amsterdam.

Bibliografie

Boeken voor tieners

Eigen werk

  • Spoorloos (BB2 Reeks: 2019)
  • Bloedmooi (BB2 Reeks: 2019)
  • Cleopatra (14 de tijd van je leven, 2019)
  • Geen gezicht (BB2 Reeks: 2019)
  • Te jong (BB2 Reeks: 2018)
  • Vooruit (BB2 Reeks: 2017)
  • Lees verder op Wikipedia