Makkelijk lezen
Nederlands

Topscorer

Marian Hoefnagel (auteur)
+1
Topscorer
×
Topscorer Topscorer
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Jochem, de nieuwe spits van het eerste elftal, wordt gepest omdat hij op jongens valt. Als hij topscorer wordt, krijgt hij problemen met doping en geld. Zijn vrienden Daan en Noa proberen hem te helpen. Verhaal in korte zinnen en makkelijke woorden. Vanaf ca. 12 jaar.
Onderwerp
Voetbal, Doping
Extra onderwerp
Taalpunt
Titel
Topscorer
Auteur
Marian Hoefnagel
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Eenvoudig Communiceren, © 2017
71 p.
Aantekening
Bevat 'rekentaalwoorden', waardoor leerlingen spelenderwijs kennismaken met woorden die van belang zijn in rekenopdrachten.
ISBN
9789086963126 (paperback)

Besprekingen

Daan en Noa worden vrienden van Jochem, de nieuwe spits in het voetbalelftal. Jochem wordt vaak gepest omdat hij op jongens valt. Noa wil voor de vriendin van Jochem doorgaan, maar dat blijkt toch geen oplossing te zijn. Een jaar later zit Jochem in het eerste elftal. Hij is topscorer en verdient goed. Toch heeft hij grote problemen omdat hij boven zijn stand leeft en zijn toevlucht neemt tot allerlei middelen om te kunnen presteren. Daan en Noa willen hem helpen. Het verhaal valt uiteen in drie stukken die zich op verschillende tijdstippen afspelen. Het behandelt veel thema’s: homoseksualiteit, vriendschap en liefde, verboden pepmiddelen en het onvermogen om geld te beheren. Er zijn een heleboel problemen tegelijk en alles wordt vlug afgehandeld naar een wensvervullend slot. Dit Makkelijk Lezen boekje (leesniveau A2/B1) is na 'Geheim transport'* het tweede los te lezen deel van de reeks ‘BoekenBoeien 2: Daar kun je op rekenen!’. Een tachtigtal woorden, die van belang zijn voor het be…Lees verder

Over Marian Hoefnagel

Marian Hoefnagel (Amsterdam, 14 januari 1950) is schrijfster van boeken voor tieners. De boeken van Marian Hoefnagel gaan over onderwerpen die tieners bezighouden: verliefd worden, uitgaan, verkering krijgen, vrijen en 'de eerste keer'. En over problemen die daarmee te maken hebben: bedrogen worden, incest, homoseksualiteit, alcohol- en drugsgebruik, zwangerschap, loverboys, uitgehuwelijkt worden en eerwraak.

Hoefnagel is leerkracht Nederlands en taalkundige. Zij werkt sinds 1989 op het A.G. Bell College in Amsterdam.

Bibliografie

Boeken voor tieners

Eigen werk

  • Spoorloos (BB2 Reeks: 2019)
  • Bloedmooi (BB2 Reeks: 2019)
  • Cleopatra (14 de tijd van je leven, 2019)
  • Geen gezicht (BB2 Reeks: 2019)
  • Te jong (BB2 Reeks: 2018)
  • Vooruit (BB2 Reeks: 2017)
  • Lees verder op Wikipedia