Grote letter
Nederlands

Het verborgen eiland

Margreet Maljers (auteur)
Een vrouw verlaat haar man wanneer ze erachter komt dat hij een affaire heeft. Samen met haar vier kinderen maakt ze een nieuwe start.
Titel
Het verborgen eiland
Auteur
Margreet Maljers
Taal
Nederlands
Uitgever
Deventer: Grote Letter Bibliotheek, © 2020
414 p.
Aantekening
Vormt samen met Eiland van mijn hart (deel 2) en Vlucht naar het eiland (deel 3) een trilogie. De drie delen zijn ook zelfstandig te lezen.
ISBN
9789036437097 (hardback)

Besprekingen

Het huwelijk van Henry en Andra laat te wensen over. Henry heeft, samen met zijn dominante moeder, altijd de lakens uitgedeeld en Andra heeft zich laten overvleugelen. Wanneer bekend wordt dat Henry een buitenechtelijke relatie is begonnen, vertrekt Andra met de vier kinderen naar Wieringen waar ze via familie tijdelijke woonruimte vindt. Daar lukt het haar afstand te nemen van haar man en vindt ze haar eigen identiteit terug. Boeiende roman waarin het christelijk geloof een rol speelt. Een aantal karakters komt goed uit de verf; veel lezers zullen de karikaturale schoonmoeder voor lief nemen. Wat ontrouw en de daarop volgende echtscheiding kunnen aanrichten in een gezin met kinderen, komt sterk naar voren. De auteur gaat genuanceerd met het thema om: het doorzetten van een scheiding kan soms toch de beste keuze zijn.