Dutch for dummies

Leerboek voor alledaags gesproken Nederlands voor Engelstaligen; met cd.
Titel
Dutch for dummies
Auteur
Margreet Kwakernaak
Taal
Engels
Editie
2nd edition
Uitgever
Amsterdam: Pearson, 2013
XIV, 374 p. : ill. + cd
Aantekening
Taalcursus Nederlands, raadpleging in het Engels
ISBN
9789043027649 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

M. Kwakernaak startte in Almere een talenschool op die vertrekt vanuit de praktijk en de cursisten vooral praktische situaties aanbiedt. Dat valt te merken aan deze talencursus Nederlands voor Engelstaligen of voor buitenlanders die het Engels als tussenstap wensen te gebruiken bij het aanleren van het Nederlands.

In een eerste hoofdstuk komt basisinformatie aan bod over uitspraak, verwante woorden, de verschillende registers van het Nederlands, de basisgrammatica, en zaken als cijfers, het klokkijken en het benoemen van dagen, maanden en seizoenen. Daarna kan de cursist zelf zijn cursus samenstellen, want de hoofdstukken zijn verwisselbaar. Er wordt veel aandacht besteed aan levendige dialogen, die ook bijna allemaal op de audio-cd zijn opgenomen. De thema's cirkelen rond het sociale leven en bieden praktijksituaties aan, zoals begroeten, bij elkaar op bezoek gaan, uit eten, het menu lezen, de rekening betalen, gaan winkelen, vertellen over je hobbies, etc. Dit hoofdstuk bied…Lees verder
Een praktisch leerboek voor de basis van het Nederlands voor Engelstaligen. De opzet van de "Dummies" boeken is bekend: praktische en humoristische leerboeken om basisinformatie of -vaardigheden op te doen. Dit boek is bedoeld voor mensen die in Nederland komen wonen en zich in het gesproken Nederlands willen kunnen redden. Behalve de taal komen vele sociale weetjes aan de orde, zoals wat je in Nederland wel en niet moet zeggen en hoe je te gedragen in allerlei sociale contacten. Er zijn veel voorbeeldzinnetjes en -dialogen (die ook op de bijgeleverde cd worden gesproken) met Engelse vertaling en een uitspraakaanduiding. Een helder, bruikbaar en zeer nuttig lees- en leerboek. Er is een goede index, maar een minimale woordenlijst. Geen oefeningen. Het onderscheidt zich van het doorsnee taalstudieboek met hoofdstukken zoals 'Ten phrases to make you sound professional', bijvoorbeeld: “Komt het gelegen?” en “Afgesproken.”