Luisterboek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Een geschiedenis van het moderne België : over de naoorlogse geschiedenis vanaf 1945

Marc Reynebeau (auteur)

Een geschiedenis van het moderne België : over de naoorlogse geschiedenis vanaf 1945

Marc Reynebeau (auteur)
In de reeks:
Genre:
Geschiedenis van Belgie͏̈ na de Tweede Wereldoorlog
Onderwerp
België ; 1945-
Titel
Een geschiedenis van het moderne België : over de naoorlogse geschiedenis vanaf 1945
Auteur
Marc Reynebeau
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2010
4 cd's + boekje (15 p.)
Speelduur
4 uur
ISBN
9789020989618

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Besprekingen

Hoorcollege verdeeld over vier cd's over de geschiedenis van het België na de Tweede Wereldoorlog, door de Vlaamse historicus en journalist Marc Reynebeau. De verdeling in twaalf heldere hoofdstukken met opvallende titels - drie per cd - maakt de stof overzichtelijk. Reynebeau manifesteert zich, vooral de eerste drie cd's, als een onderhoudende en boeiende leermeester, spits en voortdurend op zoek naar rake formuleringen en heldere en grondige analyses van tal van uiteenlopende verschijnselen kenmerkend voor de Belgische situatie. Hij beheerst zijn stof en doorspekt deze met tekenende details, fraaie voorbeelden en soms ook aardige anekdotes. Deze boeiende voordracht is toegankelijk voor geïnteresseerden die van geschiedenis houden, vooral voor diegene met een zekere belangstelling voor de complexiteit van België.

Over Marc Reynebeau

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Michiel Hendryckx

Marc Reynebeau (Albertstad (Belgisch-Congo), 6 mei 1956) is een Belgisch journalist, columnist en historicus. Hij was verbonden aan het weekblad Knack, en vervolgens redacteur Weekendbijlagen bij de krant De Standaard. Naast columns schrijft hij ook boeken en essays.

Levensloop

Reynebeau werd geboren in Belgisch-Congo. Zijn vader was in de Belgische kolonie technicus in een textielfabriek van UCO. In 1968 kwam Reynebeau terug naar België. In 1977 studeerde hij af als licentiaat in de Geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Gent.

Hij was achtereenvolgens medewerker van de Culturele Dienst Stad Gent (1978-1979), wetenschappelijk medewerker aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam (1978-1991) en redacteur bij het weekblad Knack (1979-2003). Reynebeau is sinds 1982 ook medewerker van de VRT, eerst als presentator van het cultuurprogramma Trommels en Trompetten op Canvas en in 2004 ook als sarcastisc…Lees verder op Wikipedia

Suggesties