Boek
Nederlands

George en de onbreekbare code

Lucy Hawking (auteur), Stephen Hawking (auteur), Danielle Futselaar (illustrator)
+1
George en de onbreekbare code
×
George en de onbreekbare code George en de onbreekbare code
In de reeks:
George; 4
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
George en Annie moeten het opnemen tegen een buitenaards wezen dat de wereld ontregelt door alles beschikbaar te maken voor iedereen. Ook Kosmos, de trouwe computer van George en Annie, is gehackt. Met veel informatie over het heelal. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Heelal
Extra onderwerp
AVV, computers, maan
Titel
George en de onbreekbare code
Auteur
Lucy Hawking Stephen Hawking
Illustrator
Danielle Futselaar
Vertaler
Aimée Warmerdam
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
George and the unbreakable code
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, © 2017
272 p., [24] p. foto's : ill.
ISBN
9789020621884 (hardback)

Besprekingen

Als George een foto van Saturnus wil maken, ziet hij een ufo. Hij besteedt er niet veel aandacht aan maar als de geldautomaten wereldwijd op hol slaan, vliegmaatschappijen gratis tickets aanbieden en er een tekort aan voedsel dreigt, denken George en zijn buurmeisje Annie een verband te zien. Maar dan blijkt zelfs Kosmos, hun steun en toeverlaat-computer, te zijn gehackt en staan ze er alleen voor om de wereld te redden. Ook dit vierde ruimteavontuur* met George en Annie in de hoofdrol (in een reeks die bedoeld was als trilogie), geschreven door de dochter van de bekende natuurkundige Stephen Hawking, samen met haar vader, is spannend en leest door de korte hoofdstukken snel weg. Kenmerkend voor de serie zijn de artikelen over wetenschappelijke onderwerpen tussen de hoofdstukken door (o.a. de supercomputer, hacken, de maan) en de kaders met kleurenfoto’s (dit keer over Saturnus en tweelingen in het heelal). Bijzondere serie voor ervaren lezers met interesse voor wetenschap en ruimte…Lees verder

Over Lucy Hawking

Lucy Hawking (2 november 1970) is een Engels journalist en schrijfster. Ze is de dochter van theoretisch fysicus Stephen Hawking en diens ex-vrouw Jane Wilde. Samen met haar vader schreef ze drie kinderboeken die alle over het heelal gaan.

Hawking studeerde Frans en Russisch aan de Universiteit van Oxford, en werkte als journaliste voor New York, Daily Mail, The Telegraph, The Times, en de London Evening Standard.

Hawking heeft twee romans geschreven: Jaded (2004) en Run for Your Life (2005).

Daarnaast heeft ze samen met haar vader nog vier kinderboeken geschreven:

  • George's Secret Key to the Universe (De geheime sleutel naar het heelal).
  • George's Cosmic Treasure Hunt (De schat in het heelal).
  • George and the Big Bang (De knal in het heelal)
  • George and the Unbreakable Code (George en de onbreekbare code)
  • Lees verder op Wikipedia