Dvd
Nederlands

De grote Sinterklaasfilm

Lucio Messercola (regisseur), Bram Van der Vlugt (acteur), Chris Tates (acteur)
Het kasteel van Sinterklaas en de Pieten dreigt in te storten. Ze verhuizen naar de camping, maar hoe moet dat met de cadeautjes en het snoepgoed? Vanaf ca. 5 jaar.
Extra onderwerp
2020
Taal
Nederlands
Uitgever
WW Entertainment, © 2021
1 dvd-video
Oorspr. opname
2020
Speelduur
ca. 70 min.
Aantekening
Nederlands gesproken
EAN
8713045250720

Besprekingen

In de tweede sinterklaasfilm van Lucio Messercola, na ‘De brief voor Sinterklaas’* (2019), staat het kasteel waar Sinterklaas en de Pieten het sinterklaasfeest voorbereiden op instorten en moet gesloopt worden. Zonder de pakjes en pepernoten verlaten ze snel het kasteel, maar gelukkig kunnen ze terecht op een camping, waar ze er alles aan doen om nieuwe pakjes en snoepgoed te maken. Intussen ontdekken Kikkie en Paco dat twee projectontwikkelaars een sluw plan met het kasteel hebben bedacht. Kunnen ze het Sinterklaasfeest redden? Bram van der Vlugt is te zien in zijn laatste filmrol, met verder onder meer Peter R. de Vries als rechercheur en Erica Terpstra als burgemeester. Alle Pieten zijn roetveegpieten. Kidsweek (kidsweek.nl): ‘(…) De scènes op de camping zorgen voor leuke momenten. De Pieten zijn namelijk beter in over daken klauteren dan in tenten opzetten. Ondanks deze momenten mist de film echt leuke grappen en een decembersfeer. Daardoor is het soms een beetje saai, terwijl het…Lees verder

Over Lucio Messercola

Lucio Messercola (Leerdam, 1990) is een Nederlandse producent en regisseur. Hij debuteerde als producent op 23-jarige leeftijd met de televisieserie Het imperium (2013).

Messercola produceerde de 10-delige televisieserie La Famiglia (2016) voor AVROTROS en Netflix. In 2017 kocht hij het Culemborgse restaurant waar de serie was opgenomen, om er een Italiaans restaurant te openen. Als inspiratie voor de serie heeft Messercola naar eigen zeggen gebruik gemaakt van zijn persoonlijke ervaringen in de pizzeria van zijn Italiaanse vader.

In 2016 produceerde hij de series Infantilio voor de VPRO en De vloek van Manege Pegasus voor AVROTROS.

De televisieserie Het Pepernoot Mysterie (2017) werd opgenomen in Leerdam, de geboorteplaats van Messercola. De gemeente had hem eerder al gevraagd om een van zijn producties in Leerdam op te nemen.

Voor RTL Concentrate produceerde hij de internetserie NEXT (2018).

In 2020 …Lees verder op Wikipedia