Boek
Engels

The dust that falls from dreams

Het leven van de gegoede Britse familie McCosh en hun buren verandert enorm door en na de Eerste Wereldoorlog.
Extra onderwerp
Oorlog en liefde
Titel
The dust that falls from dreams
Auteur
Louis De Bernières
Taal
Engels
Uitgever
London: Harvill Secker, 2015
515 p.
ISBN
9781846558771 (paperback)

Andere talen:

Besprekingen

Als in 1901 de Britse koningin Victoria wordt opgevolgd door haar zoon Edward VII is de familie McCosh, met vier dochters, blij dat het leven nu relaxter wordt. Maar als twee jaar na de dood van de koning de Eerste Wereldoorlog uitbreekt, verandert er veel. De oudste dochter Rosie, al een tijdje verliefd op haar Amerikaanse buurjongen Ash, verlooft zich in 1914 met hem als hij net met zijn broers heeft dienstgenomen in het Britse leger. In februari 1915 sterft hij na een granaataanval. De geschokte Rosie gaat gewonden verplegen. Na de oorlog wordt het leven anders. Rosie hertrouwt in 1920 met haar andere buurjongen Daniel en moet geesten uit het verleden overwinnen. De vaak bekroonde Britse romanschrijver (1954) is het bekendst door zijn vierde, verfilmde roman ‘Captain Corelli’s Mandolin’. Dit is zijn eerste roman in tien jaar, waarin hij met vaart in ruim honderd korte hoofdstukken heel boeiend en met een erg goed tijdsbeeld beschrijft hoe het leven tussen 1900-1920 veranderde, niet…Lees verder

Over Louis De Bernières

CC BY 2.0 - Foto van/door Taken by Flickr user Walnut Whippet. [1]

Louis de Bernières (Londen, 8 december 1954) is een Brits romanschrijver.

Hij heeft een groot aantal werken op zijn naam staan, waarvan zijn vierde, Captain Corelli's Mandolin, het bekendste is.

De Bernières ging op 18-jarige leeftijd in het leger, maar vertrok daar al na vier maanden. Een grote verscheidenheid aan baantjes volgde daarop. Hij vertrok naar Zuid-Amerika, waar hij onder andere werkte als monteur en als cowboy in Colombia en Argentinië.

Zijn eerste drie romans (The War of Don Emmanuel's Nether Parts (1990), Señor Vivo and the Coca Lord (1991) en The Troublesome Offspring of Cardinal Guzman (1992) werden naar eigen zeggen geïnspireerd door zijn ervaringen in Colombia en door de schrijver Gabriel García Márquez.

In 1993 werd De Bernières gerekend tot de 20 beste jonge Britse romanschrijvers. Het jaar daarop verscheen Captain Corelli's Mandolin, waarmee hij de Commonwealth Writers Prize for Best Book w…Lees verder op Wikipedia