Boek
Engels

Blue dog

Louis De Bernières (auteur), Daniel Taplitz (scenarist)
Een 11-jarige Australische jongen gaat tijdelijk bij zijn opa in de bush wonen en ondervindt aan den lijve hoe anders het leven daar is.
Titel
Blue dog / Louis de Bernières ; based on a screenplay by Daniel Taplitz ; illustrated by Alan Baker
Auteur
Louis De Bernières
Scenarist
Daniel Taplitz
Taal
Engels
Uitgever
London: Vintage, 2016
133 p. : ill.
Aantekening
Prequel van Red dog, vrij gebaseerd op het scenario van Daniel Taplitz
ISBN
9781784704179 (paperback)

Andere talen:

Besprekingen

Na de dood van zijn vader en de inzinking van zijn moeder komt een Australische jongen van elf bij zijn opa van vaders' zijde te wonen, midden in de bush en ver van zijn bekende omgeving Sydney. Hij maakt kennis met een heel ander leven, groeit verder op tussen de mannen, leert met het moeilijke leven in de warmte om te gaan. Als hij ook nog een jong hondje vindt na een orkaan, is hij gewoon gelukkig. Maar als zijn moeder na twee jaar opgeknapt is, moet hij weer terug naar Sydney en verlaat hij met pijn in het hart zijn grootvader. Een bijzonder verhaal, met veel liefde en begrip voor kleine jongens geschreven, sfeertekening is geweldig. Eigenlijk voor kinderen bedoeld; met eenvoudige illustraties in blauwtinten. De Bernieres (1954) schreef deze prequel van 'Red Dog' (2001) naar aanleiding van de verfilming in 2011. Toepasselijke omslag met grote blauwe letters; goede marge met redelijk grote letters.

Over Louis De Bernières

CC BY 2.0 - Foto van/door Taken by Flickr user Walnut Whippet. [1]

Louis de Bernières (Londen, 8 december 1954) is een Brits romanschrijver.

Hij heeft een groot aantal werken op zijn naam staan, waarvan zijn vierde, Captain Corelli's Mandolin, het bekendste is.

De Bernières ging op 18-jarige leeftijd in het leger, maar vertrok daar al na vier maanden. Een grote verscheidenheid aan baantjes volgde daarop. Hij vertrok naar Zuid-Amerika, waar hij onder andere werkte als monteur en als cowboy in Colombia en Argentinië.

Zijn eerste drie romans (The War of Don Emmanuel's Nether Parts (1990), Señor Vivo and the Coca Lord (1991) en The Troublesome Offspring of Cardinal Guzman (1992) werden naar eigen zeggen geïnspireerd door zijn ervaringen in Colombia en door de schrijver Gabriel García Márquez.

In 1993 werd De Bernières gerekend tot de 20 beste jonge Britse romanschrijvers. Het jaar daarop verscheen Captain Corelli's Mandolin, waarmee hij de Commonwealth Writers Prize for Best Book w…Lees verder op Wikipedia