Boek
Engels

The autumn of the ace

The autumn of the ace

Genre:
Daniel Pitt was zowel in de Eerste als in de Tweede wereldoorlog een beroemde piloot en hij kijkt terug op zijn leven.
Titel
The autumn of the ace
Auteur
Louis De Bernières
Taal
Engels
Uitgever
London: Harvill Secker, 2020
311 p. : ill.
ISBN
9781787301344 (paperback)

Besprekingen

Net voor 1900 wordt Daniel geboren in een rijke familie. Hij is piloot in de Eerste Wereldoorlog en bouwt daar een reputatie op. In de Tweede Wereldoorlog werkt hij als piloot voor de geheime dienst. Zijn privéleven is moeilijk, de relatie met zijn vrouw raakt verstoord, contact met zijn kinderen heeft hij nauwelijks. Hij gaat zwerven, naar India, Zuid-Afrika, en uiteindelijk woont hij jarenlang in Canada. Pas op latere leeftijd keert hij terug naar Engeland, waar hij geleidelijk de contacten met zijn familie herstelt, om op hoge leeftijd door een ongeval om het leven te komen. Dit boek geeft een goed beeld van de manier waarop gegoede families in Engeland leefden. Daniel is de rode draad van het verhaal, waarin vele familieleden zijdelings aan het woord komen. Het verschil tussen arm en rijk is erg groot, rijke mensen konden zich een levenswijze veroorloven die voor de lagere klassen onmogelijk was, zoals een lesbische verhouding en de tamelijk vrije manier van omgang met seks. Al me…Lees verder

Over Louis De Bernières

CC BY 2.0 - Foto van/door Taken by Flickr user Walnut Whippet. [1]

Louis de Bernières (Londen, 8 december 1954) is een Brits romanschrijver.

Hij heeft een groot aantal werken op zijn naam staan, waarvan zijn vierde, Captain Corelli's Mandolin, het bekendste is.

De Bernières ging op 18-jarige leeftijd in het leger, maar vertrok daar al na vier maanden. Een grote verscheidenheid aan baantjes volgde daarop. Hij vertrok naar Zuid-Amerika, waar hij onder andere werkte als monteur en als cowboy in Colombia en Argentinië.

Zijn eerste drie romans (The War of Don Emmanuel's Nether Parts (1990), Señor Vivo and the Coca Lord (1991) en The Troublesome Offspring of Cardinal Guzman (1992) werden naar eigen zeggen geïnspireerd door zijn ervaringen in Colombia en door de schrijver Gabriel García Márquez.

In 1993 werd De Bernières gerekend tot de 20 beste jonge Britse romanschrijvers. Het jaar daarop verscheen Captain Corelli's Mandolin, waarmee hij de Commonwealth Writers Prize for Best Book w…Lees verder op Wikipedia