Boek
Nederlands

Het bos van Coco : een tel- en zoekboek

Loes Riphagen (auteur)
+1
Het bos van Coco : een tel- en zoekboek
×
Het bos van Coco : een tel- en zoekboek Het bos van Coco : een tel- en zoekboek

Het bos van Coco : een tel- en zoekboek

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Leer tellen en zoek Coco en haar vriendjes in dit prentenboek. Vanaf ca. 3 jaar.
Onderwerp
Tellen
Titel
Het bos van Coco : een tel- en zoekboek / [tekst en illustraties] Loes Riphagen
Auteur
Loes Riphagen
Taal
Nederlands
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2022
[22] p. : ill.
ISBN
9789025777104 (hardback)

Besprekingen

Mooi, ruim formaat prentenboek met afgeronde hoeken waarin de bekende Coco haar lezertjes uitnodigt in haar bos. Maar dan moeten ze haar eerst kunnen vinden. Vervolgens mag er gezocht, vergeleken en geteld worden dat het een lieve lust is. Twee katten, drie egeltjes, vier eekhoorntjes – tot en met tien van haar vogelvriendjes. Het heerlijk geïllustreerde boek eindigt met een verzamelplaat waarin het tellen & zoeken wordt herhaald. De opzet is uitnodigend en eenvoudig: in de marge links staan de dieren die in de kleurige hoofdplaat gezocht moeten worden. In een gekleurd kader staat in twee of drie regels de begeleidende tekst. De prenten spreken aan door hun vrolijk geanimeerde mimiek, in elkaar overvloeiende kleuren en op elke prent kun je aan de gezichtsuitdrukking van Coco zien dat ze al de gebeurtenissen best spannend vindt. Prachtig prentenboek van een auteur/illustratrice die al veel mooie titels op haar naam heeft staan, ook over Coco. Vanaf ca. 4 jaar.

Over Loes Riphagen

Loes Riphagen (Oene, 5 maart 1983) Is een Nederlandse illustrator en schrijver van kinderboeken. Zij is bekend van haar prentenboeken waarvoor zij zowel de tekst als de illustraties verzorgt.

Leven en werk

Riphagen volgde de opleiding tot illustrator aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Zij woont en werkt in Amsterdam. In 2008 debuteerde Riphagen met haar prentenboek Slaapkamernachtdieren. Hierna verschenen in Nederland de boeken Huisbeestenboel, Superheldjes, Miniheksen, De gele olifant, Vlieg op dikke bromvlieg, Zzz, Kreukel, Bij de neus genomen, De grootste griezel, De nachtmerries van Loes en Coco kan het! van haar hand. Zij schreef en illustreerde ook titels voor buitenlandse uitgeverijen.

Ook illustreerde zij boeken van andere auteurs zoals Alain Clark, Bette Westera, Jozua Douglas, Annie M.G. Schmidt, Martine Bijl, Ha…Lees verder op Wikipedia