Boek
Nederlands

Mandela in zijn eigen woorden

Jan Dijkgraaf (samensteller)
+1
Mandela in zijn eigen woorden
×
Mandela in zijn eigen woorden Mandela in zijn eigen woorden

Mandela in zijn eigen woorden

Uitspraken en citaten van de Zuid-Afrikaanse activist en politicus (1918-2013).
Extra onderwerp
citaten
Titel
Mandela in zijn eigen woorden
Samensteller
Jan Dijkgraaf
Taal
Nederlands
Editie
2
Uitgever
Amersfoort: BBNC Uitgevers, 2014
167 p.
ISBN
9789045315492 (paperback)

Besprekingen

Verzamelde uitspraken van Mandela (1918-2013), afkomstig uit zijn autobiografie, interviews en gesprekken. Het boek is geordend naar thema: Mandela over Mandela, de strijd tegen apartheid, jeugd, activist, familie, Robbeneiland, politiek, president en wereldleider, inzichten, de laatste jaren, anderen over Mandela. Het boek eindigt met achttien 'mijlpalen', jaartallen die zijn leven markeren. Een prima boek om op de koffietafel te leggen en af en toe eens in te kijken als herinnering aan de onlangs overleden oud-president van Zuid-Afrika. Lezers met een dieper gaande interesse kunnen beter de autobiografie waarnaar wordt verwezen in zijn geheel lezen of wachten tot het verschijnen van een nieuwe biografie, waarin ongetwijfeld nieuwe feiten of inzichten naar voren komen. Geen noten, geen register, geen foto's.

Over Jan Dijkgraaf

CC BY 3.0 - Foto van/door screenshot

Jan Dijkgraaf (Rotterdam, 9 augustus 1962) is een Nederlandse columnist en publicist.

Levensloop

Dijkgraaf begon zijn journalistieke carrière in 1982 als verslaggever/redactiechef van het Rotterdams Nieuwsblad en de Haagsche Courant. Vanaf 1992 was hij in diverse functies werkzaam bij het weekblad Panorama. Daarna was hij onder meer hoofdredacteur van het gratis dagblad Metro (2002-2006) en het vakblad Management Team (2006-2008) en tv-recensent bij de gratis krant Sp!ts. Op 5 januari 2009 werd Dijkgraaf hoofdredacteur van opinieweekblad HP/De Tijd.

Op 1 augustus 2010 ging Dijkgraaf als hoofdredacteur en radiopresentator aan de slag bij de nieuwe publieke omroep PowNed. Binnen twee maanden legde hij de functie van hoofdredacteur weer neer. Het radioprogramma Echte Jannen bleef hij tot september 2011 als freelancer presenteren.

Op 3 december 2016 werd bekend dat…Lees verder op Wikipedia